Giresun

TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN YÖK PROTESTOSU

KAMU-SEN’e bağlı Türk Eğitim-Sen yöneticileri Giresun  Üniversitesi Rektörlüğü önünde Yüksek Öğrenim Kurumu(YÖK)’ün akademisyenlere yönelik politikalarını basın açıklamasıyla protesto ettiler. Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Arif Çetinkaya, burada yaptığı konuşmada, “YÖK gibi otoriter bir kurum, akademisyenlerimizin adeta elini kolunu bağlamaktadır. 

Üniversite içi demokrasi işlememekte, üniversite çalışanları fikirlerini açıklarken çekinmektedir.

Akademik yükselmelerde kriter, bilim olmaktan çıkmış, akademik unvanlar siyaset tarafından belirlenmeye başlanmıştır” dedi.

“Akademisyenlerimizin bütün sorunlarının çözümü için ihtiyaç duyulan kaynak, ayakkabı kutularında fazlasıyla mevcuttur” diyen. Çetinkaya, “AKP iktidarı, akademisyenlerimizi adeta ekonomik bir soy kırıma tabi tutmaktadır” diye konuştu.

                       MEMURLARDAN YÖK PRETOSTOSU

Giresun Üniversitesi Merkez Rektörlük binası önünde bir araya gelen Türk Eğitim-Sen üyesi  memurların YÖK protestosu eyleminde konuşan Başkan Arif Çetinkaya, akademisyenlere gereken değerin verilmediğini belirterek, YÖK gibi otoriter bir kurum, akademisyenlerimizin adeta elini kolunu bağlamaktadır. Üniversite içi demokrasi işlememekte, üniversite çalışanları fikirlerini açıklarken çekinmektedir.Akademik yükselmelerde kriter, bilim olmaktan çıkmış, akademik unvanlar siyaset tarafından belirlenmeye başlanmıştır dedi.



Ek ders ücretlerini de eleştiren Arif Çetinkaya, şunları söyledi: “Ücretlerin düşüklüğü nedeniyle genç beyinlerimiz ya daha yüksek getirili mesleklere yönelmekte ya da yurt dışı üniversitelere beyin göçü yaşanmaktadır.



AKP iktidarı, akademisyenlerimizi adeta ekonomik bir soy kırıma tabi tutmaktadır.



Öyle ki, Türkiye’de akademisyenlerin maaşı Hindistan, Güney Afrika, Suudi Arabistan, Nijerya, Arjantin, Brezilya, Kolombiya gibi ülkelerin dahi gerisinde kalmaktadır”.



Çetinkaya isteklerini şu biçimde sıraladı: “Akademisyenlerin ek göstergeleri 800’er puan artırılmalı, Ek ders ücretleri iki katına çıkarılmalı ve araştırma görevlilerine haftada en az 10 saat ek ders ücreti ödenmeli, Ek ödeme oranları, en az daire başkanı seviyesine çıkarılmalı, Üniversite ödeneğine 360’ar TL eklenmeli, Ve akademik personelin bilimsel çalışmalarda yaptığı harcamaları karşılamak üzere tüm akademik personele, en düşüğü aylık 500 TL’den başlamak üzere, araştırma-geliştirme ödeneği adı altında ödenek tahsis edilmelidir. Akademik personele yapılan bütün ödemelerin emekli maaşına esas sayılmasıyla, Akademisyenlerimizin emekli maaşlarının da hak ettikleri seviyeye çıkarılması sağlanmalıdır”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir