GiresunManşet Üstü

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ:KARALAMA KAMPANYASI…

Giresun Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada,  Rektör Prof. Dr. Aygün Attar'a yönelik açıklamalar, bazı basın yayın organlarında çıkan haber ve yorumlar 'karalama kampanyası', 'üniversite ile ilgili kamuoyunda oluşan pozitif algıyı yoketme çabası'  olarak nitelendirildi. 

 "ÜNİVERSİTENİN BÜYÜMESİNİ HAZMEDEMEYEN ÇEVRELER"
Açıklamada, "Giresun Üniversitesi’nin son dönemdeki gelişimi ve büyüme hızının,  ulusal ve uluslararası düzeyde yıldızının parlamasının; Giresun’a ve Üniversiteye inanan ve gönül veren çevreleri mutlu ederek gurur vesilesi olurken, bu büyüme ve gelişimi hazmedemeyen bazı çevrelerde de rahatsızlık yaratmaktadır" denildi.
GÜNİDER isimli derneğin Rektör Attar'a ve aldığı ödüllere yönelik açıklamalarına da yanıt veren üniversite, söz konusu derneğin  üniversitedeki akademik personelin sadece %1’ini temsil ettiğini  belirterek, bu açıklamayı yapan kişiler ve bunları lanse edenler hakkında hukiki süreç başlatılacağını da duyurdu. 
Giresun Üniversitesi imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:"Giresun Üniversitesi’nin son dönemdeki gelişimi ve büyüme hızı, gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde yıldızının parlaması; Giresun’a ve Üniversiteye inanan ve gönül veren çevreleri mutlu ederek gurur vesilesi olurken, bu büyüme ve gelişimi hazmedemeyen bazı çevrelerde de rahatsızlık yaratmaktadır.
Son günlerde kendilerini topluma Giresun Üniversitesi Öğretim Üyeleri'nin oluşturduğu demokratik bir örgütlenme olarak lanse eden; gerçekte ise sayıları üniversitemizin akademik personeli toplam mevcudunun ancak %1’ini oluşturanların asıl amaçlarının, üniversitemiz aleyhinde dayanaksız iddialarla kamuoyunda, GRÜ ile ilgili pozitif algıyı yaralamak ve yok etmek çabası olduğu görülmektedir.
Unutulmaması gerekir ki; dernekler tüzel kişiliktir. Şahısların kişisel hırslarını ve egolarını tatmin etme aracı olarak kullanılamaz. Bu açıklamaların altında imzası bulunan kişilerin, üniversitemizin geçmiş yönetim kadrosunda iki yıldan fazla bir süre yer almış olmaları da çok manidardır.  Yapılan açıklamaların; tüzel kişilik kisvesi altında yapılmış olması, bu açıklamayı yapan kişilerin hukuki sorumluluklarını ortadan kaldırmayacaktır. Dolayısıyla, gerek ilgili dernek adına yoğun bir şekilde Giresun Üniversitesi’ni karalamaya yönelik açıklamaları yapan kişiler; gerekse bu açıklamaları araştırmadan, dayanaksız bir şekilde lanse ederek kamuoyunun yanlış bilgilenmesine neden olanlarla ilgili hukukî süreç başlatılacaktır.
"OXFORD SOKRATES ÖDÜLÜ VE DİĞER ÖDÜLLER SADECE ÜNİVERSİTEMİZE DEĞİL, GİRESUN'A VE GİRESUN HALKINA VERİLMİŞ ÖDÜLLERDİR"
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Aygün ATTAR, göreve atandığı 28 Mart 2012 tarihinden itibaren ulusal ve uluslararası pek çok ödüle layık görülmüştür. Bunlardan bazıları; 
-2012 yılında, merkezi Romanya'nın Köstence kentinde bulunan Karadeniz Üniversiteler Ağı’na (BSUN) dâhil olan Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Rusya, Sırbistan, Türkiye, Ukrayna, Yunanistan’da bulunan 104 üniversitenin katılımıyla oluşan değerlendirme komitesi tarafından Giresun Üniversitesi'ne Üstün Katkı Ödülü verilmiştir.
-“Siyasette ve Ekonomide 2023 Vizyon Dergisi” tarafından 30 Ocak 2014 tarihinde açılış konuşmasını İçişleri Bakanımız Sayın Efkan ALÂ’nın yaptığı; aralarında TBMM Başkanı Sayın Cemil ÇİÇEK, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yapmış olan Sayın Güldal AKŞİT’in de bulunduğu birçok devlet adamı ve bürokratın ödüllendirildiği törende, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Aygün ATTAR da “Yılın Rektörü” ödülünü  almıştır. 
– Son ödül ise; Avrupa İşbirliği Teşkilatı – Avrupa, Afrika, Latin Amerika, Asya ve Ortadoğu Uluslararası Konseyi’nin, “Sosyal Kalkınma Projeleri Tasarımı ve Uygulaması” alanında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Aygün ATTAR’ı “Oxford Socrates Ödülleri” ile iki dalda “En İyi Üniversite” ve “Yılın Yöneticisi” olarak layık gördükleri ödüldür. Sayın Rektörümüze ödülleri 14 Ekim 2014 tarihinde Oxford Town Salonu’nda gerçekleştirilecek olan Oxford Liderler Zirvesi’nde törenle takdim edilecektir. Ödül töreninde Sayın Rektörümüz Afrika Birliği, Yakındoğu, Arap Ligi, Güney Asya Ülkeler Birliği, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’dan oluşan BRICS katılımcılarına yönelik olarak yapacağı konuşmada; Giresun Üniversitesi’ni ve Giresun İli’ni tanıtma fırsatı bulacaktır.
Gerek yerel, gerek ulusal ve uluslararası arenada layık görüldüğümüz bu ödüller; sadece üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Sayın Aygün ATTAR’ın şahsına verilmiş ödüller olmayıp, yüzlerce akademik ve idari personeliyle çok büyük bir aile olan Giresun Üniversitesi Kurumuna, dolayısıyla da üniversitenin bugünlere gelmesinde ona büyük destek veren Giresunumuza ve Giresun Halkımıza verilmiş ödüllerdir. 
Bu ödüller; 2014-2015 öğretim yılında lisans programlarında %99,27’lik doluluk oranı, son iki yılda %300 artan akademik personel oranı ve dünyanın 30’dan fazla ülkesinden 1.000’e yaklaşan uluslararası öğrenci sayısı gibi verilerle, ülkemizin genç üniversitelerinden biri olan Giresun Üniversitesi’nin büyük bir hızla büyüdüğünün ve örnek üniversitelerden biri haline geldiğinin göstergesidir. Üniversitemiz, gerçekleştirdiği uluslararası sempozyumlarla, sadece bölgenin değil, ülkenin gündemine oturan; sosyal kalkınma projelerini bilimsel ehliyetle tasarlayan; dünyanın dört kıtasından değerli bilim insanlarını ilimizde ağırlayan, farkındalık yaratmış bir bilim yuvasıdır.  
Üniversitemiz hiçbir döneminde olmadığı kadar; halkımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla, basın mensuplarıyla ve resmi kurumlarla yakın ilişkiler içerisindedir. Özerk bir kurum olmamıza rağmen, gerçekleştirdiğimiz her faaliyet bu paydaşlarımızla anında paylaşılmıştır. Bu paylaşım sayesinde üniversitemiz, son iki yılda elde ettiği başarılarla; tüm ülke gündeminde gerek yazılı, gerekse de görsel basında geniş yer almış, bu başarılar tüm Giresunluların gurur kaynağı olmuş, bilim çevrelerinin takdirini kazanmış ve ülkemizin örnek gösterilen saygın üniversitelerinden biri haline gelmiştir.
"ÜNİVERSİTE ETİĞİNE YAKIŞMAYACAK ŞEKİLDE ÜNİVERSİTEDEN ÇIKAR AMAÇLI BEKLENTİSİ OLAN KİŞİLERLE İŞBİRLİĞİ YAPILARAK ÜNİVERSİTE KARALANIP YIPRATILIYOR"
Bu paylaşıma rağmen, üniversite etiğine yakışmayacak bir şekilde üniversiteden çıkar amaçlı beklentisi olan kişilerle işbirliği yapılarak; mesnetsiz açıklamalar ile üniversitemiz karalanmaya ve yıpratılmaya çalışılmaktadır. Bu karalama kampanyasına rağmen; üniversitemiz kurumsal saygınlığını muhafaza adına, bugüne kadar herhangi bir açıklama yapma gereği duymamıştır. Ancak; gelinen noktada yapılan karalama kampanyalarının, özellikle son iki yılda üniversitemize katılan ve her biri birbirinden değerli olan öğretim elemanlarının, akademik ehliyetlerini sorgulayan ve küçük düşüren boyutlara ulaşması ve bu iftiralar karşısında kıymetli mesai arkadaşlarımız tarafından üniversite yönetimine ulaştırılan tepkiler, bu açıklamanın yapılmasını zorunlu kılmıştır. 
Yine son günlerde; Giresun Üniversitesi tarihinde bir ilke imza atılarak gerçekleştirilen 55.000 metrekarelik kullanım alanına sahip modern anfileri, derslikleri, laboratuvarları ve gelişmiş donanıma sahip mekanları ile yeni binalarımızda öğretime başlama heyecanını yaşarken;  üniversitemizin 2014-2015 eğitim-öğretim yılı takviminin Senato Kararıyla yeniden düzenlenerek, derslerin 13 Ekim 2014 tarihinde başlatılacak olmasına yönelik; aynı kaynaklar tarafından yanlış bilgi aktarılmaktadır. Bu konuda, YÖK tarafından belirlenen 14 haftalık eğitim-öğretim süresinde herhangi bir kısalma söz konusu değildir. Bu yıl Kurban Bayramı’nda öğrencilerimizin aileleriyle birlikte olma istekleri ve mağdur olmamaları durumu da göz önüne alınarak, derslerin 13 Ekim 2014 tarihinde başlatılması Senato Kararıyla uygun görülmüştür.
Bu kararda; eğitim-öğretim süresinde ya da öğrencilerin Giresun’da bulunma sürelerinde herhangi bir kısalma söz konusu olmadığından, endişe duyulan Giresun ekonomisine katkı azalması gibi bir şey de söz konusu değildir. Aksine bu ayarlama, bayram tatili nedeniyle ilimizden ayrılacak öğrencilerin, eğitim-öğretim dönemi başladığında kesintisiz bir şekilde Giresun’da kalmalarına neden olacağından, Giresun ekonomisine daha fazla katkı yapacağı düşünülmektedir.
Giresun’un en aktif bir kurumu durumunda bulunan Giresun Üniversitesi attığı her adımda Giresun’un önceliklerini düşünen ve şehre değer katan bir yönetim anlayışıyla bugüne kadar ortaya koyduğu gelişimini; kurumsal kimliğinin sorumluluğunda, çağdaş bilimin aydınlattığı yolda, uluslararasılaşma stratejisini başarıyla sürdürmeye devam edecektir.
Üniversitesini gözbebeği gibi severek baş tacı yapan, Değerli Giresunlu Hemşehrilerimizi bilgi kirliliğinden korumak amacıyla kamuoyunun bilgilendirilmesi amaçlanmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir