Giresun Kent Konseyi, olağan yürütme toplantısı gerçekleştirildi.Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
SEKA ve DOLGU ALANLARI
Toplantının ilk gündem maddesi Seka ve Dolgu alanlarına yapılması düşünülen projelerdi. Kent Konseyi Başkanı N. Uğur Karaibrahimoğlu, TOKİ tarafından hazırlanan içinde Seka Arazisi ve Çöp sahasına yapılacak projeleri bir sunum eşliğinde yürütme kurulu üyelerine aktardı. Karaibrahimoğlu bu arazilerin Giresun’un sahip olduğu neredeyse tek düz arazi olduğunu bu yüzden bu alanlara uygulanacak projelerin şehrin geleceği açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Bu araziler Giresun şehrinin can damarıdır. Buralara uygulanan proje şehrin ihtiyacı doğrultusunda kullanılmalıdır. Bu yüzden buralara uygulanacak projelere TOKİ değil Giresun halkı karar vermelidir. Bu proje hazırlanırken gerek belediye gerek Valilik gerek meslek odaları ve STK’lar la bir toplantı yapılıp neye ihtiyaç varsa o proje yapılmalıdır.” dedi.
ŞEHİRİÇİ TURİZMİ
Kent Turizminin gelişmesi için ana unsurlardan birinin otopark olduğunu dile getiren KAraibrahimoğlu, şunları söyledi.:“Şehir merkezine alış-veriş veya bir başka hizmet için duran otobüs ve özel arabalar için merkeze çok uzak olmayan güvenli otopark alanları yapılmalıdır. Giresun Kalesini ziyaret için hem doğudan hem de batıdan girişlerdeki gerek sahil yoluna gerekse de tanzimi halinde toplama yola ve şehir içinde gerektiği yerlere bugünkü levhalara ek olarak Kaleye çıkışı ve şehir içindeki ziyaret edilebilecek yerleri gösteren levha adetleri artırılmalıdır. Topografik yapısı itibariyle Kaleye tur otobüslerinin hepsinin çıkması mümkün olmadığından şehir içinde duran otobüsler için Atatürk Meydanı (Hacı Miktat camii) önünde ayrılan alan çoğunlukla özel otomobiller tarafından park yeri olarak kullanılmaktadır. Bu alanın amacına uygun kullanılması için daha sıkı denetim yapılması gerekmektedir. Ayrıca tur otobüslerinin durabileceği aynı zamanda Kaya Kilisesinin de bulunduğu yerin tanzim edilerek otopark alanı yapılmalıdır. Her iki kısımda da tur otobüslerinden Kaleye çıkamayan yolcular için halen Belediye önünde Debboy’a çıkan bir aracın benzerinin kullanılması uygun olabilir mi diye düşünüyoruz.” diye konuştu.
SAHİL BANDININ AYDINLATILMASI
Son yaptığıkları tespitlerde Belediye Meydanı’nın batıda Boztekke sapağı dediğimiz yerle, doğuda Gemiler Çekeği camii önündeki kavşağa kadar çağdaş bir şehir içi yolunda olması gerektiği şekliyle aydınlatılmadığının açıkça görüldüğünü kaydeden Karaibrahimoğlu, “Sahilde sadece orta refüjde bulunan aydınlatmanın yapılacak eklerle yeniden ele alınmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz. Yine bu sahil yolu üzerinde bulunan Kamu kurum Ve kuruluşlarının bina aydınlatmalarını yeniden gözden geçirmelidirler. Yapılacak bu çalışmaların şehrimizin daha çağdaş bir görünüme kavuşmasında çok önemli bir katkı sağlayarak, şehrimizin çehresini değiştireceğine eminiz.” dedi.
DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI
Son olarak doğalgaz konusuna da değinen Karaibrahimoğlu sözlerini şöyle sürdürdü. “Konşu illerimiz yıllardır doğalgaz kullanıyorken biz hala Gedikkaya Mahallesi Nihatbey Caddesi ile Hükümet Konağı arasındaki bir hattın dışında doğalgaz kullanamıyoruz. Kış mevsimlerinde Giresun’u kömür dumanlarının kapladığını hepimiz görüyoruz. Bu dumanlar insanın kıyafetlerine dahi sinmesi, insan sağlığına ne derece zarar verdiğinin en büyük göstergesidir. Basın organlarından takip ettiğimizde yapılan testlerde Giresun’un havasının temiz olduğunu söylüyorlar. Görünen o ki bu testi yapan arkadaşlar şehir merkezinden ziyade yapılaşmanın az olduğu yerlerden ölçüm yapıyorlar. Sonuç olarak sağlık herşeyden daha önemlidir. Bu yüzden doğalgazı şehrin tamamının kullanabilmesi için gerekli çalışmaların yapılması şarttır. Şehrin batı noktasına Karayolları’ndan geçiş izni olmadığı için hat geçirilemediğini biliyoruz. Bu iznin derhal verilmesi, eğer verilmiyorsa toplama yolun belediyeye devredilmesi gerekmektedir. Kent Konseyi olarak yetkilileri bu konuda duyarlı davranmaya davete diyoruz.”
Diğer gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı son buldu