Giresun

GİRESUN YAYLALARINDA “DOĞA ve ORMANIN SESİ”‏

Giresun Orman Bölge Müdürlüğü, Giresun Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ve Türkiye Ormancılar Derneği tarafından Giresun yaylalarındaki bazı tesis ve tabiat parklarına ‘’Doğa ve Ormanın Sesi’’ temalı bir gezi düzenlendi.

Geziye Orman Bölge Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ve Türkiye Ormancılar Derneği yönetici ve üyelerinin yanı sıra, Giresun Kent Konseyi Başkanı N. Uğur Karaibrahimoğlu ile bazı yürütme kurulu üyeleri, Giresun Çevre ve Kültür Derneği üyeleri ve Giresun ve Ordu illerinden yaklaşık 180 kişilik bir heyet katıldı.

Etkinlik Koçkayası Tesisleri ziyareti ile başladı. Burada heyete bir sunum eşliğinde yaylalar yapılması planlanan ve çalışmaları devam eden projeler anlatıldı.

İlk olarak söz alan Emekli Orman Baş Müfettişi, Türkiye Ormancılar Derneği Giresun – Ordu temsilcisi Vural Aktaş konuşmasında derneğin tarihi, kuruluş amacı, faaliyetleri ve hizmetleri hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra Giresun Orman Bölge Müdür Yardımcısı Metin Kırcı, öncelikli hedeflerinin ormanların yaşamını sürdürüp, onları korumak olduğunu ifade ederek, “Ormanlar korunarak işletilmelidir. Bu kapsamda yararlı ve önemli bir çok çalışma yapılmaktadır. Kurulan bal ormanlarını buna örnek olarak gösterebiliriz. Bal ormanlarının insana olan yararlarının yanı sıra ülke ekonomisine de getirisi bulunmaktadır. Yine insanlarda köy yaşamı bilinci oluşturmak için evlerine bakım yapılmakta ve çeşitli zararlı böcek türleriyle de savaşılmaktadır.” Dedi.

Son olarak Giresun Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Peyzaj Mimarı Zerrin Akbay çalışmaları devam eden Yedideğirmenler, Kuzalan, Ağaçbaşı, Çağlayan ve Gölyanı Obası tabiat parklarını görsel bir sunum eşliğinde heyete bilgiler verdi. Akbay bu çalışmaların yanı sıra Milli Park niteliği kazanması adına Kutbeli – Eğribel Milli Parkı için teklif verildiğini söyledi. Yaylalarda 52 adet tescil bekleyen anıt ağaç olduğunuda dile getiren Akbay, Karlon Yaban Hayatı Geliştirme Sahası (yabani keçilerin geliştirilmesi için kurulan bir saha) kurulduğunu, doğaya alabalık, keklik, sülün, kızıl geyik gibi hayvanlar bırakıldığını, yaralı hayvanların tedavi edildiğini sözlerine ekledi.

 

Heyet, buranın ardından Kulakkkaya yaylasındaki Alçakbel mevkiinde bir süre zaman geçirip incelemelerde bulundular.

Heyetin son durağı Kuzalan Şelalesi oldu. Heyet burada incelemelerde bulunurken Giresun Kent Konseyi Başkanı N. Uğur Karaibrahimoğlu da gezi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Karaibrahimoğlu, “Öncelikle bu proje ve çalışmaları yaylalarımıza kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Tüm bu çalışmalar yayla turizminin gelişmesi adına gerçekten büyük önem taşıyor. Ayrıca hepimizde doğayı koruma bilincinin gelişmesinde de çok yararlı olacağına inanıyorum.Buraların daha fazla tanıtılması gerektiğini düşünüyorum. Bizleri bu geziye davet eden, Türkiye Ormancılar Derneği Giresun – Ordu Şube Başkanlığı’na da ayrıca teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir