GİRESUN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENLERİNİN BULUŞU GÖZE İYİ GELECEK!

HomeGiresun

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENLERİNİN BULUŞU GÖZE İYİ GELECEK!

Giresun Üniversitesi akademisyenleri tarafından yürütülen bir proje göz hastalıklarının tedavisinde önemli bir buluş olarak değerlendirildi. Araştırm

MUHARREM İNCE CHP GENEL BAŞKAN ADAYI
GİRESUN ‘HAVALANI’NA İLK İNİŞ…
MİLLİ MÜCADELENİN 100.YILINA SALDIRI

Giresun Üniversitesi akademisyenleri tarafından yürütülen bir proje göz hastalıklarının tedavisinde önemli bir buluş olarak değerlendirildi.
Araştırması Dr. Öğr.Üyesi Ayça Semiz, Dr. Öğr.Üyesi Ayşegül Başak Teker, Prof.Dr. Kürşad Yapar, Prof.Dr. Sönmez Uydeş Doğan ve Doç.Dr. Selçuk Takır tarafından tamamlanan “Hydrogen sulfide dilates the isolated retinal artery mainly via the activation of myosin phosphatase” başlıklı çalışma TUBİTAK-1001, Giresun Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından da desteklendi.
Araştırmada, gözün retina tabakasının kanlanmasını sağlayan damarların genişleme ve daralma fonksiyonunun mekanizması aydınlatılmaya çalışıldı. Çalışmada literatürde ilk olarak vücutta da üretilen ve çeşitli fizyolojik görevleri olan hidrojen sülfür gazının retinal damarlarda ve retinada üretildiğini ve üreten enzimlerin türü tanımlandı. Araştırmanın sonuçlarının retinal damarların daralmasıyla gelişen göz hastalıklarının tedavisine ışık tutacağı düşünülüyor.
Önemli bir dergide makale olarak yayımlandı
Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi ve aynı zamanda Klinik Araştırmalar Etik Kurulu Başkanı Doç.Dr. Selçuk Takır’ın sorumluluğunda yürütülen ekip tarafından tamamlanan çalışma, alanında önemli etki değeri olan ve SCI tarafından taranan Life Science adlı dergide yayınlandı.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0