Giresun

MEHMET YILMAZ, AKP’YE ‘KAYIP VE GEZEN PROJELERİ’ SORDU

Giresun İl Genel Meclisi CHP Gurup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, mecliste yaptığı konuşmada, iktidar temsicileri tarafından gündemden çıkarılan projeleri ‘kayıp projeler’ olarak nitelendirdi. Tirebolu-Torul Karayolu İyileştirme Projesi, Erzincan-Gümüşhane-Torul-Tirebolu Demiryolu Projesi’ni buna örnek gösteren Yılmaz, “2.Grup Projeler Gezen Projeler olarak tanımladığımız projelerimiz ise, yıllardır bir yere konuşlandırılamayan projelerimizdir. İkisu İçme Suyu Projesi ve Kültür Sanat Merkezi Projesi bunun örnekleridir” dedi.

Mecliste bugüne kadar yüzlerce konuyu ve sorunu gündeme taşıdıklarını ifade eden Mehmet Yılmaz, şunları söyledi: “ Geçmişi ,ta 1960’lı yıllarda Annakkaya Projesi olarak düşünülen, AKP iktidarı döneminde,”İkisu Hes Tesisi ve İçme Suyu Projesi “ olarak planlanan bu projenin, aslında içme suyunun bir kamuflaj olarak kullanıldığı bir HES projesi olduğu ÇED Raporu incelemesi ile tarafımızdan ortaya konmuştur. Sonra mahkeme kararı ile bu HES’in Lisansı iptal edilmiştir.
Daha sonra DSİ tarafından bu projenin, Batlama’ya, orası olmayınca Bulancak Ezeltere’ye. orası da olmayınca yeniden sil baştan Dereli –Kotana, yani eski İkisu projesinin alt kesimi olarak düşünüldüğü DSİ tarafından ifade edilmektedir.
Gezen projelerin ikinci çarpıcı örneği de ,daha önce Giresun Merkez’de eski Rus Pazarının olduğu yerde Kültür Han olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından planlanan projedir. Şimdi de Kültür ve Sanat Merkezi olarak Atatürk Lisesinin ön tarafında, otopark sorunu aşikar olacak, dar bir bölgede, 400 kişilik yetersiz bir salon olarak planlanan bu proje yol yakınken yeniden ele alınmalıdır.
Biliyorsunuz, geçtiğimiz aylarda biz de CHP Grubu olarak akademik çevreden gelen bu projenin Millet Bahçesi içinde yerleştirilmesi önerisini bu meclise taşımıştık. Mimarlar Odası da, eski SSK Has

tanesi yerine yapılmasını önermektedir. Kesin olan bu projenin yapılacağı yerin doğru olmadığıdır”.
Bazı projeleri Yap-Boz tarzı işler olarak nitelendiren CHP’li Yılmaz, “Giresun’da maalesef öngörüsüzlük nedeniyle bazı proje ve yatırımlarla YAP-BOZ oyunu gibi oynanmakta , sonucunda çok büyük zararlar ortaya çıkmaktadır. Yıllarca çalıştırılması için mücadele ettiğimiz Giresun Limanının ve 22 Ağustos ta Selden sapasağlam çıkan , zarar görmediği halde yıkılan ve yerine yeni bina yapılacak olan Dereli Belediye binasının başına gelenler gibi.
Bir yük limanı olarak yıllar sonra yeniden faaliyete geçirilen Giresun limanı bizi çok sevindirmişti. Yük limanlarının ihtiyacı olan depo ve siloların yerleri konusunda baştan müdahil olmayan iktidar temsilcileri, sonradan ortaya konan kent estetiği ve Giresun’un önemli bir penceresinin kapatı lması açısından yapılan itirazlar nedeniyle yapılacak yıkımlar da, doğal olarak yatırımcıyı zarara uğratacaktır. Ayrıca biz başından beri Limanımızın, sadece yük limanı değil, Ro-Ro seferleri ve turizm amaçlı Kruvaziyer (Cruise ) Gemi yanaşmalarına uygun hale getirilerek faaliyetleri çeşitlendirilmelidir ve Giresun Limanı olmazsa olmazımızdır diyoruz”.diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir