Giresun

Baharı beklerken kış geri geldi

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Giresun’da da son iki gündür mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı yerini sağanak yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışına bıraktı. Önceki gece başlayan lodos rüzgarları da hayatı olumsuz yönde etkiledi. Rüzgarın hızı saatte 70 kilometreye kadar ulaştı. Fırtınanın bugünde sürmesi bekleniyor.
Giresun Valiliği de buna bağlı olarak yaptığı açıklamada; Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeler, ağaç veya direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısını yaptı.

Kuvvetli yağışların ise Giresun, Trabzon ve Gümüşhane çevrelerinde perşembe sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi ancak soğuk havanın cuma gününe kadar etkili olması bekleniyor.

Fırtına nedeniyle Teyyaredüzü Mahallesi Boztekke Sokakta bir apartmanın çatısından kopan parçalar yola düştü. Aksu Mahallesindeki Olimpik Yüzme Havuzunun camlarında çatlamalar meydana gelmesi sonucunda risk dolayısıyla antrenmanlar iptal edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Van ve Iğdır dışında bütün bölgelerin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yapılan açıklamadaki değerlendirmeler şöyle:

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun iç ve batı kesimleri ile Balıkesir’in güneyi, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Antalya’nın doğusu, Ankara ve Eskişehir’in güney kesimlerinde yer yer kuvvetli sağanak, iç kesimlerde yer yer kuvvetli kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuzlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir