Giresun Belediyesi Kültür Yayınları tarafından birbirinden “Kurumları ve Yapıları ile Giresun Şehri”, “Giresun Nikah Kayıtları” ve “Giresun Basın Tarihi” kitaplarının ardından Giresun’un kültürel hafızasına katkı sunan “Yaşadığımız Giresun” adlı kitap da okuyucularıyla buluştu.
Altı aylık bir çalışmanın ardından hazırlanan kitabın tanıtımı Giresun Belediyesi Düşünce Okulu’nda gerçekleşti. Şenlikoğlu burada yaptığı konuşmada: “Giresun’umuzun ve ülkemizin kültürel zenginliğine katkıda bulunacak bu çok kıymetli eserde emeği geçen başta Prof. Dr. Nazım Elmas olmak üzere 35 yazarımıza çok teşekkür ediyorum. Belediyemiz Kültür Yayınları ile çıkardığımız bu kitabımız ve diğer kitaplarımız ile kültürel değerlerimizi gelecek nesillere taşıyoruz. Bu anlamda ‘Yaşadığımız Giresun’ adlı kitabımızın lansmanını da keyifle gerçekleştiriyoruz. Bunun dışında ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Giresun’ ve ‘Şehir hafızası’ adlı iki kitabımızın hazırlıklarında da sona gelindi. Onları da inşallah bu yılki kitap fuarımıza yetiştireceğiz.” dedi.
Prof. Dr. Nazım Elmas’ın koordinatörlüğünü yaptığı Türkiye Yazarlar Birliği Giresun Şubesinin öncülük ettiği “Yaşadığımız Giresun” adlı kitap 6 aylık çalışmanın sonucunda ortaya çıktı. Tarihi ve kültürel değerleri ile Giresun merkezin sahip olduğu birbirinden özel 60 konu 35 farklı yazar tarafından kaleme alınırken, Abacıbükü’nden başlayan Aksu, Boğacak, Camlı Sokak, Fındık Ocağı, Galdirik, Gerevi, Hartama, İmece, Kumyalı, Ocak, Sedir, Tömbelek, Yüklük ve Zeytinlik Mahallesi gibi Giresun’un değerleri konu edildi.
Kitabın tanıtım etkinliğinde hazırlanmasında emeği geçen Koordinatör Prof. Dr. Nazım Elmas ve yazarlara Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu tarafından plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.