2015 yılında kurulan, geçen yıl 62 öğrenciyle eğitime başlayan Giresun Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, sonunda hastanesine kavuştu. Üniversitenin Nizamiye Yerleşkesinde bulunan bina onarılmasının ardından hastane olarak hizmete açıldı.
Bunun için düzenlenen törende konuşan fakülte dekanı Prof. Dr. Hikmet Aydemir, hastanede akademik eğitim-öğretim ve hastane hizmetlerinin yürütüleceğini ifade ederek, “2 profesör, 1 doçent, 12 doktor öğretim üyesi, 3 öğretim görevlisi ve 1 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 20 öğretim üyemiz mevcuttur. Bu binamızda gerek donanım olarak gerek fiziki olarak tüm branşlarda hemen hemen bütün hizmetleri verebilecektir” dedi.
Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can ise yaptığı konuşmada, hastanenin faaliyete geçirilmesinde hayırsever iş insanlarının büyük desteği olduğunu belirterek, “Rektörlük görevini üstlendiğim 2019 yılında Diş Hekimliği Fakültesinde sadece 3 öğretim üyesi vardı. Fakülte aktif değildi ve öğrencisi yoktu. Fakülteyi aktif hale getirip halkımıza sağlık hizmeti sunabilmek için harekete geçtik. Diş hekimliği fakültesi ve hastanesi kurmanın zorluğunu yaşayarak öğrendik. Diş Hekimliği Fakültesi kurmanın çok pahalı ve meşakkatli bir iş olduğunu söyleyebilirim. Bu zorlu yolda bizi fedakâr dostlarımız hayırsever hemşerilerimiz yalnız bırakmadılar. O güzel insanların sayesinde bugün hastanemizi açıyoruz” şeklinde konuştu.
Açılış törenine, MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Salih Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Soycan, Jan.Alay Komutanı J.K.Alb. Özgür Özer, İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Muhammet Bulut, TBMM’de grubu bulunan siyasi parti il başkanları ve davetliler katıldı.
8 ANA BİLİM DALI, 26 ÜNİTESİ VAR
Tam teşekküllü olarak planlanan merkezde ileri tetkik ve tedavi gerektiren diş tedavi işlemlerinin de yapılabilecek olması sayesinde, çevre illere olan hasta sevkinin ve bu sebeple oluşan hasta mağduriyetlerinin de önüne geçilmiş olacak.
Hali hazırda 19 öğretim elemanı ile hizmet vermeye başlayacak olan merkezdeki bölümler şöyle: ağız-diş ve çene radyolojisi (ilk muayene ve röntgen), ağız-diş ve çene cerrahisi (diş çekimi, kist tedavisi, implant vs.), Periodontoloji (diş eti hastalıkları), protetik diş tedavisi (protez, porselen diş), pedodonti (çocuk diş hekimliği), endodonti (kanal tedavisi), restoratif diş tedavisi (dolgu yapılan bölüm), ortodonti (tel tedavisi) bölümleri bulunuyor.
8 Anabilim Dalına ait kliniklerin yanı sıra merkezde, engelli hastalarımız için özel bir engelli kliniği ve engelli hastalara uygun tasarlanmış olan 1 adet engelli diş ünitesi de bulunuyor.