Giresun Gazeteciler Derneği (GGD) Başkanı Bekir Bayram, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılmadığı sürece gazeteciler gününden söz etmenin anlamsız olduğunu söyledi,
Hak ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulmasının basının en önemli kazanımlarından olacağını belirten Bayram, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
Bayram, basının, ülkenin ekonomik, kültürel, sosyal değerlerin korunmasında ve geliştirilmesinde önemli bir görev yüklendiğini ifade etti.
Basının aydınlatıcı, iyi ve doğruyu gösterici, fikir, düşünce, haberleşme özgürlüğü, insan hakları ve demokrasinin en yılmaz savunucusu olan bir güç olduğunu savunan GGD Başkanı Bekir Bayram, ''10 Ocak 1961'de gazetecilerin haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla başlattıkları mücadelenin 53. yılındayız. 10 Ocak basın çalışanları için önemli bir gündür. Halk ile yönetim arasında bir köprü vazifesi gören, zor dönemde de önemli işlevler yüklenen Türk basını özellikle son yıllarda büyük bir gelişme göstermiş, çağa ayak uydurma gayreti içine girmiştir. Basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması, hak ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulması basına daha da güç kazandıracaktır. Yerel medya bu dönemde işlevi konusunda zihinsel bir gelişme göstermekle kalmamış, gelişen teknolojik imkanlardan yararlanma konusunda da atılım yapmıştır. Basın kuruluşları, ülkemizde siyasi, ekonomik ve kültürel değerlerin korunmasında ve geliştirilmesinde çok önemli misyonları olan kurumlardır. Basın kuruluşlarında görev yapan gazeteciler, toplumun çıkarlarını göz önünde bulundurarak halkın doğru haber alma özgürlüğü yolunda hizmet etmek gibi büyük bir görevi üstlenmiş durumdadır. İlimizde görev yapan gazetecilerimizin bu görevi başarıyla sürdüklerine olan inancım tamdır. Bu bağlamda, hukukun evrensel normlarına göre basın özgürlüğünün tanımlanması ve gerekli düzenlemelerin yapılması en büyük temennimizdir.” dedi.
Çağın en dinamik mesleklerinden olan gazeteciliğin, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir amaç içerdiğini belirten Bayram, şöyle devam etti: ''Bağımsız ve yansız basının olmadığı bir ülkede, demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilemez. Demokrasinin sağlıklı işlemesi ve demokratik kültürün, toplumun tüm katmanlarında tam olarak yerleşmesi için özgür bir medya ortamı elzemdir. İletişim çağının yaşandığı ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla değiştiği günümüzde, gazetecilik mesleğini yapanların çalışma koşullarının, bu değişime ayak uydurmada zorluk yaşamaktadır. Diğer sorun da basın çalışanlarının kazanılmış haklarının ellerinden alınmasıdır. Yıpranma payı ile ilgili hakların yeniden geri verilmesi en büyük temennimizdir.''