Batlama Havzası' nın ilçe yapılması için yürütülen olağanüstü çalışmalar siyasi boyut kazanmaya başladı.İlçe olma yolunda sağlam adımlar atıp, birlik
Batlama Havzası’ nın ilçe yapılması için yürütülen olağanüstü çalışmalar siyasi boyut kazanmaya başladı.İlçe olma yolunda sağlam adımlar atıp, birlik ve beraberliği sağlamak için oluşturulan Batlama Vadisi İlçe Kurma Komitesi Sözcüsü Hakan Cenger, Komite Onursal Başkanı 22.Dönem Giresun Milletvekili Ali Temür ,komite üyeleri Adil Erol , Emrah Altıyaprak ,Şaban Durmuş , Tuba Demir , Aslı Sağlam , Fatih Çelebi , Fahrettin Cici ,Halil Küpeli , Çetin Akkaya , İlker Dizdar , Aynur Yahşi ,Yusuf Toptaş, Ak Parti Milletvekili Cemal Öztürk, İl Başkanı Kenan Tatlı ve Merkez İlçe Başkanı Mehmet Başer ile buluşarak çok yönlü istişarede bulundular.
Ak Parti İl Binası’ nda gerçekleşen buluşmada, Batlamalı olan Komite Onursal Başkanı Ali Temür, yaptığı konuşmada,” Batlama’ nın ilçe olması için start veren arkadaşlarımız bu konuda yaptıkları hazırlıkları, topladıkları bilgileri tarafıma aktardılar. Merkez’de yaşayanlarla birlikte birlikte yöre nüfusumuzun 35 bin dolayında olduğu zaten hep konuşulan mevzu idi.Biz de vekilliğimiz döneminde Batlama ile ilgili gerekli altyapıyı yapmıştık. Yollarımız ise halen devam ediyor. KÖY- DES Projesi Cumhuriyet tarihinde ilk defa Ak Parti döneminde başladı.Ve köylerimize yol açma, asfalt ve beton dökme anlamında çok önemli hizmetler yaptık.” dedi.Konuşmasında kapatılan 2 beldenin konumu ve toplu yaşam merkezlerinin ilçe olma yolunda büyük avantaj oluşturduğunu belirten Temür, yöre halkı olarak yoğun bir çalışma içerisine girilse de, Batlama’ nın ilçe olmasının yolunun siyasetten geçtiğine vurgu yaptı.Temür,” İlçe olabilmemiz için bu noktada milletvekillerimizden, İl ve ilçe teşkilatlarımızdan en üst düzeyde destek bekliyoruz. Vereceklerinden de eminiz. Burdan kendilerine şimdiden teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Toplantı sırasında görüş ve düşüncelerini aktaran Komite Başkanı Hakan Cenger ve komite üyeleri özetle şöyle konuştular:
” Biz bu yola girmeden önce geniş çaplı bir araştırma yaptık. Evraklarımızı hazırlıyoruz. Coğrafik yapı olarak çok geniş bir araziye sahibiz. İlçe olmak için 5 bin nüfus kriteri var. Biz merkezde yaşayan hemşerilerimizle birlikte 35 bin dolayında nüfusa sahibiz. Ayrıca kurulacak ilçe, merkeze en az 5 km uzakta olmalı deniliyor. Bu mesafe çok daha fazla.Sayın Vekilimiz Ali Temür’ ün dediği gibi kapatılmış 2 beldenin ilçe altyapısı için ideal olması, yollarının da büyük ölçüde düzgün olması, yerleşim yerlerinin bir arada bulunması büyük bir avantaj oluşturuyor. Sayın Temür vekilliği döneminde Batlama yolunu karayolları ağına aldırarak çok büyük bir hizmete imza atmıştır. Burada kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bizim bu gün yaptığımız ziyaret ilçe olmak için siyasetin devreye girmesinin en önemli unsur olduğunu bilmemizden kaynaklanıyor.Biz bir taraftan çalışmalarımızı sürdürürken, İktidar milletvekillerimizin ve Ak Parti teşkilatının bundan sonraki süreci Ankara’ da inceleyip, araştırıp takip etmesini bekliyoruz.” Komite üyelerinin konuşmalar sırasında sık sık, ” Bizim Batlama’ nın ilçe olacağına inancımız tamdır” şeklinde konuşmaları, kararlı olduklarının göstergesiydi.
Komite üyelerini dinleyen Ak Parti İl Başkanı Kenan Tatlı, yaptığı konuşmada,” Değerli arkadaşlar görüyoruz ki sizler hazırlıklarınızı yaparak kararlı bir şekilde yola çıkmışsınız. Bundan sonraki süreçte gerekli evraklarınızı detaylı bir şekilde tamamlayın. Müracatlarınızı prosedürleri izleyerek yapın,’ evet olabilir’ bile denilirse biz siyaseten her türlü desteği sonuna kadar vermeye hazırız.” vurgusu yaptı. Tatlı sözlerini ” Şunu da unutmayalım, başka bölgelerde aynı yapıda olup da ilçe yapılması anlamında örnekler var mıdır? Ya da benzeri müracaatlar söz konusu mudur? Bunların da araştırılması gerekir” diyerek tamamladı.
CEMAL ÖZTÜRK: “BU İŞİN ZORLUKLARI VAR. BATLAMA İL MERKEZİNİN BİTİŞİĞİNDE”
Toplantıda yapılan konuşmaları dikkatle not alan Milletvekili Cemal Öztürk,” Değerli arkadaşlar buraya hoş geldiniz, şeref verdiniz. Ak Parti İl Başkanlığı herkesin evi gibidir. Gelinir, gidilir sohbet edilir, sorunlar anlatılır.” diyerek başladığı konuşmasında şunları kaydetti:
” Bu gün buradaki konumuz Batlama’ nın ilçe olması. Konuşmalarda vadide 27 köy olduğu ve nüfusun merkezde oturanlarla birlikte yaklaşık 35 bin olduğu belirtildi. Batlama Vadisi’ nin siyasette, iş dünyasında, sanatta, sporda ve daha bir çok alanda etkin ve başarılı olduğunu yakından biliyoruz. Bunun en canlı örneği de sizlersiniz. Buradan Batlama’ nın Giresun Merkez’ de epey ağırlığının ve etkisinin olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz.Bir başka gördüğümüz şey de ilçe olma yolunda hedef oluşturmanızdır. Arkadaşlar bilindiği gibi bir yörenin ilçe olabilmesi için gerekli altyapının olması, toplu kent merkezi konumunda bulunması gerekiyor.Daha önce burada 2 beldenin olmasının bu manada önemli bir avantaj olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla bu manada bir potansiyel, bir zenginlik var. Bu girişiminin için sizi tebrik ediyorum.”
Bir yörenin ilçe olabilmesi için detaylı kriterler olduğuna işaret eden Milletvekili Cemal Öztürk, şöyle devam etti:
” Doğru konuşmak lazımsa bu işin zorlukları var. Türkiye’ de ilçe olmayı bekleyen yüzlerce belde var. Bir çoğu da istenen kriterleri taşıyor. Batlama, İl Merkezi’ nin hemen bitişiğinde. Dolayısıyla fiziki olarak tartışılır bir durum var .Biz bunu hükümet nezdinde gündeme getirdiğimizde elimizin çok güçlü olması gerekir. Tüm bunları ortaya koyduğumuzda işimiz zor ama imkansız da değil. Madem böyle güçlü bir platform oluşturdunuz. Zorlukların aşılması için bu işin ısrarla takip edilmesi lazım. İller İdaresi Genel Müdürlüğü yapılan başvuruları topluyor.Siz gerekçelerinizi tam olarak hazırlayın. Biz İller İdaresi Genel Müdürlüğü’ ne ve İçişleri Bakanlığı’ na ulaştıralım. Bir kere havuza girsin. Biz de takibini sıkı bir şekilde yapalım. Şunu unutmayın biz milletvekili arkadaşlarımızla ve İl Teşkilatımızla yanınızdayız. Sizinle beraber sonuna kadar takipçisiyiz.
COMMENTS