Giresun

GRÜ’nün dar salondaki mezuniyeti tepkilere neden oldu

Giresun Üniversitesi 2023-2024 Öğretim Yılında  lisans ve ön lisans programlarından mezun olan 4800 öğrenci için  mezuniyet töreni düzenlendi. Tören geçen yıl ki tepkilere rağmen yine Hüseyin Avni Alpaslan Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Rektör Prof.Dr.Yılmaz Can, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, belediye başkan vekili Taner Yazıcı birer konuşma yaptılar. Ardından lisans programları arasında üniversite birincisi olan Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği mezunu Gül Tütüncü, mezun öğrenciler adına bir konuşma yaparak, kendilerini yetiştiren ailelerine ve hocalarına teşekkür etti. Tütüncü daha sonra Mezuniyet Kütüğüne plaket çaktı. Okul bazında dereceye giren öğrencilere ise ödüllerini il protokolü üyeleriyle birlikte ilgili okul yöneticileri verdiler.

Mezuniyet törenlerinde öğrenciler çeşitli müzik, halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle eğlenirken, program da mehter takımına da yer verilmesi anlamsız bulundu.

Törenin son kısmında öğrencilere meslek yemini yaptırıldı. Müzik eşliğinde hep birlikte havaya kep fırlatıldı.

DAR SALONA BİNLERCE KİŞİ SIĞDIRILMAYA ÇALIŞILDI

Törende Geçen yıl ki eleştiri ve tepkiler dikkate alınmadı. Ve tören katılımın üçte biri kapasiteye sahip havalandırması yetersiz bir salonda, ulaşımı zor kent dışında bir yerde, Batlama havzasında  yapıldı. Bu durum il dışından gelen aileler, öğrenciler ve akademisyenlerin tepkilerine neden oldu.

Giresun’un en önemli kurumu olan koca Giresun Üniversitesi’nin, mezuniyet gibi önemli bir etkinliği için önceki yıllarda olduğu gibi stadyum değil de neden böyle bir yeri seçtiği merak ediliyor.


Giresun Üniversitesinin mezuniyet törenine geçen yıllarda olduğu gibi milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve STK temsilcilerinin katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir