Giresun

AFAD Başkanı Okay Memiş’ten uyarılar

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında, Giresun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü AFAD Kriz Merkezinde bir toplantı yapıldı. Toplantıya aşırı yağışlar nedeniyle Ordu ilinde yaşanan olumsuzlukları yerinde incelemek üzere bölgemize gelen AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, AFAD Başkan Yardımcısı Dr. Önder Bozkurt, Afetlere Müdahale Genel Müdürü Dr. Sadi Ergin, Vali Yardımcısı Dr. Davut Sinanoğlu ile Türkiye Afet Müdahale Planı gereğince Giresun’da görevli kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.

Toplantıda, Giresun ve ilçelerinde etkili olması beklenen kuvvetli fırtına ve yağış öncesinde alınan tedbirler ve herhangi bir olumsuzluk yaşanması halinde yapılacak çalışmalar bir kez daha gözden geçirildi.

Basına kapalı gerçekleştirlen toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Memiş, uyarıların dikkate alınmasını isteyerek,  “Vatandaşlarımız, kamu görevlileri, valiliklerimizin, emniyetimizin, jandarmamızın, AFAD’ımızın ikazlarına dikkat etmeliler. Aşırı yağışlı olduğu zaman dere yataklarından lütfen uzak dursunlar. Yeter ki can kaybı yaşamayalım. Oluşan hasarları Cumhurbaşkanımız liderliğinde, hükümetimiz ve devletimizin imkanlarıyla giderebiliriz ama can kaybının telafisi yok. En önemli olan husus can kaybı yaşanmaması” dedi.

Okay Memiş, “AFAD üzerinden 111 iş makinesi için DSİ ile bir protokol yaptık. Karadeniz illeri başta olmak üzere Türkiye’nin bütün derelerini ıslah etmeye başladık. İnşallah 2 yıl içerisinde tüm bu bölgedeki derelerin iş makineleriyle temizlenme işlemleri devam ediyor. Bu anlamda hem Ordu, hem Giresun, hem Trabzon ve Rize’de, diğer sahil kesimlerinde AFAD koordinasyonunda riskli derelerde en azından bakım ve ıslah çalışmaları devam ediyor. Böylece can kaybının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu çalışma yeni başladı. Çok da iyi gidiyor. Bize bu imkânı veren Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza, Tarım ve Orman Bakanımıza şükranlarımızı sunuyorum” ded

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir