GiresunULUSAL

Giresun Valiliği’nden ‘insan kaçakçılığı’ iddialarına kısmi cevap

Aralarında gazetemizin de olduğu basın-yayın kuruluşlarında yer alan haberler sonrasında, Giresun Valiliği’nden açıklama geldi… Giresun’da AK Parti’den belediye başkan adayı olmuş ve daha önce Giresun Valiliği’nde ilgili birimde çalışmış bir kişinin üzerinden çoğunluğu Afgan 3 bin kişinin İran sınırı üzerinden yurda sokulduğu ve  insan kaçakçılığı yapıldığı iddiaları gündemdeki yerini koruyor. Olayın iddiaların soruşturulmadığı ve üzerinin kapatıldığı ise bir başka konu…
Aylar sonra gelen açıklama tatmin edici bulunmadı…

Giresun Valiliği’nden yapılan açıklamada tüm  bu iddiaların bir kısmına cevap verildi. Valilik açıklamasında, özellikle kaçak işçilerin çalıştırıldığı konusu üzerinden yürütülen soruşturmalara değinildi ve işlemlerin mevzuatlara uygun olduğu belirtildi. Açıklamada ‘ yapılan ön inceleme ve araştırmalar sonucunda, iddiaların gerçeği yansıtmadığı herhangi bir kasıt, kusur ve ihmalin olmadığı’ ifadeleri yer aldı.

Başsavcılık Soruşturma Açmış

Valilik açıklamasına göre, İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nün iş ve işlemlerinde  kamu personellerinin görevini kötüye kullandığı iddiaları kapsamında Giresun Cumhuriyet Başsavcılığının  Valilik makamı onayı ile araştırma yapmak üzere müfettiş/araştırmacı görevlendirilmiş. Ancak her hangi bir usulsüz işlem olmadığı görülerek soruşturma izni verilmediğine karar verilmiş.

Ancak bu karara itiraz edilmiş ama Samsun Bölge İdare Mahkemesi 1. İdari Dava Dairesi de bunu ret edince Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı  dosyanın işlemden kaldırılmasına karar vermiş.

“Asılsız haberlerle gündem meşgul ediliyor”

Giresun Açıklamasında, asılsız iddialar hakkında her zaman gereken araştırma ve soruşturma süreçlerini titizlikle yürüttüğünü vurgulandı ve kamuoyuna, gündemi meşgul etmeye yönelik haberlerin dikkate alınmaması gerektiği hatırlatıldı.

Açıklamada kaçakçılık iddialarında adı geçen ve valilik çalışanı, bilirkişi gösterilen Feridoun Rokh Fourouz rolüne ve sınırdan geçirildiği söylenen 3 bin kişinin ne olduğu bilgisine, insan kaçakçılığı organizasyonuna ilişkin iddialara yer verilmedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir