GiresunULUSAL

Tirebolu’daki yıkıma DSİ’nin sorumsuzluğu neden olmuş

19 Temmuz 2024 Tarihinde Tirebolu”da yaşanan afette yıkılan evin ve yolların yarılmasının sorumlusunun bu konudaki uyarıları dikkate almayan DSİ 22. Bölge Müdürlüğü olduğu ortaya çıktı.

“İLÇENİN SİYASİ KADERİ BİR KİŞİYE TESLİM EDİLDİ”

Tirebolu İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Cebeci, daha önce Harşit Vadisi’nde olası bir afette dört köyün vadiye akma durumu olduğunu Giresun DSİ Şube Şefliği’ne ve DSİ Trabzon 22. Bölge’ye rapor yollayarak uyarıda bulundu ve önlem alınmasını istedi. . İl Genel Meclisi’nde konuyu gündeme getirti. Ancak tüm bunlar dikkate alınmadı ve yörede afet sonrası yıkım yaşandı.

Ömer Cebeci yaptığı açıklamada uyarılarının dikkate alınmadınığını belirterek tepki gösterdi. Cebeci, “İl Özel İdare yol ağında olan Tirebolu Aslancık grup yolu üzerinde yıkılan evin, menfezlerin ve yolun üç yerden yarılmasının sorumlusu, görevini yapmayan Trabzon DSİ 22. Bölge Müdürlüğü’dür.
Buradan Giresun’un tüm siyasi dinamiklerine, milletvekillerine sesleniyorum: Trabzon DSİ Bölge Müdürlüğü’nden ve Trabzon Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden ayrılarak, Giresun DSİ İl Müdürlüğü ve Karayolları İl Müdürlüğü’nün kurulması yönünde TBMM’ye ortak önerge vermelidirler”.

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi’ne seslenen Cebeci,” Harşit Vadisi’nde yeniden bir rehabilitasyon çalışması yapılmasını, yeni afetlere yol açmaması için tahkimatların bir an önce yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir