Giresun

Araştırma Hastanesi anlatıldığı gibi değil mi?

Giresun Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sorun olmadığı, her şeyin güzel olduğu, hastanedeki hizmetlerin övgülerle ve abartılarla anlatıldığı bir süreçte yapılan bir açıklama imaj bozdu. İddiaya göre hastanede hastaların çoğu sedyelerde yatarak tedavi oluyor.

İddia sahibi İYİ Parti Tirebolu İl Genel Meclis Üyesi Ömer Cebeci, yatak sıkıntısı nedeniyle hastaların çoğunun sedyelerde yattığını da ileri sürdü. Ömer Cebeci, Milletvekili Ali Temür’ün Göğüs Hastanesi yenileniyor açıklamalarına cevap verdi. Cebeci bunun yerine Eğitim Araştırma Hastanesi’nin ek bina yapılarak hasta yatak sayısının artırılmasını istedi.

“Şu anda asıl öncelik, Göğüs Hastanesi’nin yeniden yıkılıp yapılması mı, yoksa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ek bina yapılması mı olmalı? “diye soran Cebeci, açıklamasında şunları söyledi:” Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hastalar sedyelerde bekliyor, servislerde yer yok, yoğun bakımlarda yer yok. Hastalar, bu alanlarda yer açılana kadar sedyelerde kalmak zorunda bırakılıyor. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin fiziki yapısını genişletmek ve ivedi bir şekilde hastaneye ek bina yapmak, en öncelikli ihtiyaçlarımızdan biridir. Hastanenin yatak kapasitesini 700-800 yatağa çıkarmak gerekiyor.Mevcut Göğüs Hastanesi’ni ise yıkıp yeniden yapmak yerine, bakım ve tadilat yaparak hizmet vermeye devam ettirmek mümkün.”
Meclis üyesi Cebeci, “Ayrıca, hastanede personel eksikliği büyük bir sorun. Bu eksiklikleri gidermeden, akademisyenlerin ve sağlık personelinin daha verimli çalışabilmesi için gerekli alanları sağlamadan, bu bütçeyi doğru şekilde harcamak mümkün değil” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir