Giresun

Necmi Sıbıç ve Bulancak heyetinden kurtuluş savaşı şehitlerine vefa

Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, heyet oluşturarak kurtuluş savaşı ve büyük taarruz şehitlerinin mezarlarını ziyaret etti.
Heyet 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, Ankara Haymana’da bulunan 42. ve 47. Giresun Gönüllü Alaylarına ait şehitlikler ve Afyonkarahisar’da bulunan Giresunlular Şehitliğine ziyaretler gerçekleştirdi.
Belediye Başkanı Necmi Sıbıç ve Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Nuri Özdemir’in de katıldığı şehitlik ziyaretlerine; Bulancak Muharip Gaziler Derneği mensupları, muhtarlar ve STK temsilcileri ile vatandaşlardan oluşan bir heyetle gidildi.

SIBIÇ: 42 VE 47. ALAY SAVAŞIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ

Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, “Bildiğimiz kadarıyla 5 binin üzerine mevcuda sahip 42. ve 47. Giresun Gönüllü Alaylarının büyük çoğunluğunun şehit olduğu ve savaşın seyrini değiştirdiği, Haymana ve Mangaldağı Şehitliklerinde 4 bine yakın Giresunlu ve Bulancaklı vatan evladının meftun olduğunu öğrendik. Bunun daha da bilinir ve gelecek kuşaklara daha iyi aktarılması için bundan böyle Bulancak Belediyesi olarak buraya daha fazla önem vereceğiz” dedi.

HAYMANA’YA ZİYARET

Bulancak heyeti Gönüllü Alay Kumandanı Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan Şehitliği ve Mangaldağı Şehitliklerini ziyaret etti.
Haymana Belediye Başkanı Levent Koç tarafından karşılanan ve ağırlanan Başkan Sıbıç ve beraberindeki heyet, ilk olarak Haymana ilçe merkezinde bulunan 42. Gönüllü Alay Kumandanı Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın ve Giresunlu şehitlerin kabirlerinin bulunduğu şehitliği ziyaret ettiler. Şehitliği ziyaret eden heyete Haymana Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürü Ferdi Çakmak şehitlik hakkında bilgi verirken, Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, Haymana’nın Gazi Meclise göğsünü siper ettiğini kaydederek, ‘Son Durak Ankara son kale Haymana’ ifadelerini kullandı.
Haymana’dan sonra şehir merkezine 40 km mesafede bulunan Mangaldağı Şehitliğini ziyaret eden heyet, Afyonkarahisar İscehisar’da bulunan Giresunlular Şehitliğinde düzenlenen anma programına katılmak üzere Haymana’dan ayrıldı. Şehitlik ziyaretlerinde şehitlerin ruhlarına dualar okunurken Belediye Başkanı Sıbıç tarafından her iki şehitliğe çelenk bırakıldı.

Afyonkarahisar Valiliği ve Giresun Federasyonu tarafından İscehisar İlçesi Doğanlar köyü Giresunlular şehitliğinde düzenlenen anma programında konuşan Belediye Başkanı Sıbıç, “Bu sabah Haymana da ve Mangal dağında Giresun 42. ve 47. Gönüllü Alaylarının komutanı Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan Şehitliği ve Mangal Dağı Şehitliklerini ziyaret ettik. Burada Afyonkarahisar ili İscehisar ilçesi Doğanlar köyünde bulunan Giresunlu şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz. Bir kez daha böylesi bir ecdadın torunları olmaktan gurur duyduk. Onlar yoklukla ve hiç şikayet etmeden bu toprakları bize vatan eylediler. Bağrından iki tane gönüllü Alay çıkaran bir ilin mensubu olmaktan gurur duyuyoruz. Kendi toprakları dışında üç tane şehitliği bulanan bir ilin mensubu olduğunuz içinde Giresunlular olarak sizleri tebrik ediyorum. Sadece Mangal dağında Giresun olarak beş bin şehit verdik. Burası gibi Haymana ve Mangaldağı şehitliklerimizi de en iyi hale getirmek ve buradaki gibi törenlerin yapıldığı bir yer haline getirmek için hep birlikte hareket etmeliyiz. Biz Bulancak olarak bu konuda üstümüze düşeni yapmaya hazırız ve yapacağız. Bir kez daha başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Giresun’un Gururu Milis Yarbay Gazi Osman Ağa, Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan, 42. ve 47. Alaylar Müftüsü Muharip Gazi Hacı Hafız Kurdoğlu ve Milli Mücadelemizde şehit düşen tüm Giresunlu kahramanlarımızı ve vatan evlatlarımızı rahmetle anıyor, Gazilerimizi şükranla yad ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir