Giresun

CHP Ordu milletvekili Adıgüzel, fındık için yürüdü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, fındık üreticisinin sorunlarına dikkat çekmek ve tarım alanlarının maden sahasına dönüştürülmesine karşı çıkmak amacıyla Ordu’da başlattığı 100 kilometrelik yürüyüşü tamamladı.

Fındık Yürüyüşünü Ordu’nun Gürgentepe ilçesinde fındık bahçesinden başlatan ve Altınordu ilçe merkezi Tahıl Pazarı’nda tamamlayan Mustafa Adıgüzel, “Fındık mirasımızı korumak için mücadele ediyoruz ama artık bıçak kemiğe dayandı.” Dedi

100 KİLOMETRE YÜRÜDÜ

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, fındık üreticilerinin yaşadığı sorunlara ve bölgedeki çevre tahribatına dikkat çekmek amacıyla düzenlediği 100 kilometrelik yürüyüşün son gününde Altınordu Tahıl Pazarı’nda basın toplantısı düzenledi.

‘ÜRETİCİLER FINDIK BAHÇESİNİ TERK ETMEYE ZORLANIYOR’

Adıgüzel, yürüyüşün ardından yaptığı açıklamada, “Son yıllarda uygulanan fındık politikaları nedeniyle üreticilerimiz büyük zorluklar yaşamaktadır. Fındık mirasımızı korumak için mücadele ediyoruz ama artık bıçak kemiğe dayandı. Sadece göstermelik önlemler alınıyor, gerçek çözüm sağlanmıyor. Ayrıca, maden kartellerinin tarım arazilerine engel olduğu ve fındık bahçelerini terk etmeye zorladığı gerçeğiyle karşı karşıyayız” diye konuştu.

denemeler-2024-09-01t154830-450.jpg
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel

‘ERDOĞAN’I BÖLGEYE DAVET EDİYORUM’

Fındık üreticilerinin karşı karşıya olduğu kokarca sorununun da ele alınması gerektiğini belirten Adıgüzel, “Kokarca sorununa karşı somut adımlar atılmalı. Ancak Sayın Erdoğan bu konuda duyarsız. Biz çiftçiler olarak eğer sistem böyle devam ederse, vergi yükünü azaltmak için yüzde 10’u bağışlamayı teklif ediyoruz. Ayrıca, Sayın Erdoğan’ı bölgeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

‘MEVZU SADECE FINDIK DEĞİL’

CHP Ordu İl Başkanı Bülent Akpınar ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kartellere ülkemizin peşkeş çekilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Fındık üreticilerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekmeye devam edeceğiz. Fatsa’da çiftçiler sıfır randımanla fındık satmak zorunda kalıyor. Mevzu sadece fındıkla sınırlı değil; bu sorun, diğer tarım ürünlerini de etkileyebilir. Bu yüzden yetkilileri sesimize kulak vermeye çağırıyoruz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir