Giresun

GİRESUN BELEDİYE MECLİSİ ’NDE TARTIŞMALI OTURUM

Giresun Belediye Meclisi Eylül ayı ilk oturumunu Belediye Başkanı Fuat Köse başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda CHP’li meclis üyeleri Mustafa Öztürk ve Onur Konar’ın konuşmaları sonrasında tartışma çıktı. Gerginlik Köse’nin müdahalesiyle sonlandı.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Köse, kısa süre önce 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı da coşkuyla kutladıklarını ifade ederek: “Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi.

ÖZTÜRK: “MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİYİZ SÖZÜNDEN RAHATSIZLIK DUYANLARI MİLLETE HAVALE EDİYORUM”

Gündem madelerinin görüşülmesi öncesinde söz alan CHP’li meclis üyesi Mustafa Öztürk, bugünün 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 105. Yılı olduğunu hatırlatarak, “Mustafa Kemal Atatürk’ün bu kutlu yürüyüşüne ve direnişe Giresun’dan da Osman Ağa ve Hüseyin Avni Alparslan iki gönüllü alayla katılmışlardır” dedi. 4 Eylül 1919’da toplanan Sivas kongresinde ulusun kaderini belirleyecek kararlar alındığını ifade eden Öztürk, “Türk milletinin bağımsız yaşama kararlılığı tüm dünyaya ilan edilmiştir Cumhuriyet giden yolun ilk adımıdır. Bu önemli günde cumhuriyetin bize sağladığı imkanlarla bu mecliste bulunduğumuzu biliyor ve bugünü anıyor, cumhuriyetin kuruluşuna emek verenleri başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü için canını verenleri saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Mustafa Öztürk’ün konuşmasını ” Bu arada Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu liderine cumhuriyetin ilkelerine yapılan saygısızlaklardan rahatsız olmayanları ,Türk milletinin gözbebeği ordusundaki genç subayların Mustafa Kemal’in askerleriyiz sözlerinden rahatsız olanları da millete havale ediyorum.”  diye tamamladı.

KONAR: “AKP EĞİTİMDE TAHRİBAT YARATTI”

Öztürk’ün ardından CHP Meclis Üyesi Onur Konar da yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde partisinin eğitimle ilgili görüşlerini aktardı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda değiştirilen müfredata tepki gösteren Konar, İktidarın yeni modelinin çağdışı olduğunu ve, uygulamanın iptali için Danıştay’da dava açtıklarını ifade etti. Sürekli değişen müfredatın öğrenciler üzerinde olumsuz etkiler yarattığını vurgulayarak iktidarı eleştiren Konar, “Öğretmenlerimiz bir yandan AKP iktidarının eğitimde yarattığı tahribatla mücadele etmeye çalışırken, bir yandan da kendi haklarına yapılan bir saldırıyla karşı karşıyalar” dedi..

ÖZTÜRK VE KONAR’A AK PARTİLİLERDEN TEPKİ
Konar’ın konuşmasında AKP demesine tepki gösteren Fahri Uzun, “Bizim partimizin adını böyle kullanamaz. Özür dileyip düzeltsin. Bunu kötü niyetli görüyorum” dedi. Köse ise, “Bunda kötü bir şey yok. Adalet ve Kalkınma Partisi olarak dile getirelim” dedi. Konar da Uzun’a cevap vererek, “AKPyi ben icat etmedim. Dil kurallarına göre AKP’dir. Bunu söylemenin neresi yanlış” dedi.
Ak Partili bir diğer üye Emrah Altıyaprak da Öztürk’ün konuşmasında değindiği teğmenlerin Mustafa Kemal’in askerleriyiz sözlerini eleştirdi. Altıyaprak “ “Söylediği bir çok şeye katılıyoruz yalnız, CHP İstanbul İl Başkanlığı yapan Canan Kaftancıoğlu’nun ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz gibi bir sloganı doğru bulmuyorum. Militer bir dil olmasından öte, birey olmanın önüne geçen bir ifade..’ sözleri içinde aynı tepkiyi verebilir misiniz? ” diye sordu.

Tartışmalar sürerken Başkan Fuat Köse’nin sık sık araya girerek tarafları uzlaştırmaya çalıştığı görüldü. Ardından gündem maddelerine geçildi ve maddeler okunarak ilgili komisyonlara havale edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir