Giresun

CHP okullardaki temizlik sorununa dikkat çekti

CHP’li Şenyürek; “Çocuklarımızın sağlığından tasarruf yapılamaz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Gökhan Şenyürek, yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okullarda temizlik ve hijyen ihmallerinin dile getirilmeye başlandığını vurgulayarak, “Çocuklarımızın sağlığından tasarruf yapılamaz” uyarısında bulundu.

Okullarda haftanın 5 günü hizmet vermesi gereken temizlik personeli ihtiyacının karşılanması ve gerekli hijyen koşullarının sağlanması konusunda önemli sıkıntılar olduğuna dikkat çeken Şenyürek, “İktidarın sözde ‘tasarruf tedbirleri’ adı altında uygulamaya koyduğu ‘İşgücü Uyum Programı’, okullarda temizlik görevlilerinin haftada sadece 3 gün çalışmasını öngörüyor. Kalan diğer günlerde temizlik işleri ya velilerin sırtına yükleniyor ya da tamamen ihmal ediliyor. Bu durumun eğitim sisteminde büyük bir hijyen sorununa neden olacağı, özellikle salgın hastalıklara davetiye çıkaracağı ortadadır. Doğru hijyen koşullarının oluşturulamadığı ortamlarda çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı bir şekilde eğitim alabilmesi mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Giresun’da bazı okullarda velilerin para toplayarak kendi imkanlarıyla temizlik personeli tuttuklarını, yeterli temizlik malzemesi bulunmayan okullarda yine velilerin kendi ceplerinden bunları temin etmek zorunda kaldıklarını söyleyen CHP il başkanı Şenyürek, “.Gereken tedbirlerin alınarak, temizlik ve hijyen konusunda ciddi zaaflar oluşturulacak bu çağ dışı anlayıştan bir an önce vazgeçilmesi gerekmektedir. Sağlık ve eğitim hakkı, ekonomik kriz bahanelerine kurban edilemez, çocuklarımızın sağlığından tasarruf yapılamaz” çağrısı yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir