ABDULKADİR EROĞLU, YOLSUZLUK DOSYALARINI SORDU

HomeAktüel

ABDULKADİR EROĞLU, YOLSUZLUK DOSYALARINI SORDU

İYİ Parti Giresun İl Başkanı Abdulkadir Eroğlu, Giresun’da geçen yıl meydana gelen sel felaketinde beş askerin ve bir sivil vatandaşlarımız hayatını k

BAŞKAN ABDULLAH KARABIÇAK’IN HEDEFİ…
GİRESUN BELEDİYESİ BÜTÇESİ 15 MİLYON ARTIŞLA 265 MİLYON TL.
Kitap fuarında “Roman Dili ve Kültürü”konferansı ilgiyle izlendi

İYİ Parti Giresun İl Başkanı Abdulkadir Eroğlu, Giresun’da geçen yıl meydana gelen sel felaketinde beş askerin ve bir sivil vatandaşlarımız hayatını kaybettiği menfez faciasına ilişkin adli ve idari işlem 

GİRESUN SAHİPSİZ DEĞİL

Olayın nedenini dereden kum ve çakıl alınmasına bağlayan Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, “Vatandaşlarımızın cenazelerinin derelerde arama esnasında milyonlarca metre küp malzeme devletin araçlarıyla derelerden boşaltılmış, nereye taşınmış ve stoklanmıştır. Daha sonra içişleri bakanı tarafından yolsuzluk ve ihaleleri araştırmak üzere Giresun il özel idaresine genel sekreter olarak içişleri bakanlığı müfettişi atanmıştır. Yeni atanan genel sekreterin hazırladığı yolsuzluk dosyalarının akibeti ne olmuştur” diye sordu.
“Ama unutmasınlar ki Giresun kendilerine gereken dersi verecektir. Giresun sahipsiz değildir” diyen İYİ Parti İl Başkanı Eroğlu, Ak Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’ü akraba ve yakınlarına ayrıcalık ve imtiyaz sağladığını iddia etti.
İKİNCİ MAAŞLARA DÜZENLEME İSTEDİ
“THY olarak olmayan gazeteye reklam parası verdikleri de ortaya çıkmıştır”diye sözlerini sürdüren Eroğlu, şunları söyledi:”Sadece Cemal Öztürk’ün damadı ve oğulları değil, son günlerde kamu kurumlarında görevli üst düzey yöneticilerin birden fazla kurumdan maaş aldıkları basına yansımaktadır. Bu durum kanunlara uygun olsa da ahlaki değildir. Kamu kurumlarında birden çok yerden gelir sağlayan yöneticilerin aldıkları ücretlerin makul bir sisteme bağlanması vicdani bir sorumluluk haline gelmiştir. İYİ Parti olarak, asıl maaşa ek olarak ödenen ücretlerin bir algoritmaya bağlı olarak düzenlenmesini öneriyoruz. Kamuda görevli bir üst düzey yöneticinin, ikinci görevinden alacağı ücretin, asıl maaşının %25’ini geçemeyeceği kuralı getirilmelidir. Benzer şekilde, üçüncü görevlendirme için ödenecek ücret de ikinci görevlendirmeden alacağı ücretin %25 ‘ini geçmemelidir. Böyle bir düzenleme, kimin kendisi kimin de ülkesi için çalıştığının da bir kriteri olacaktır”.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0