GiresunManşet Üstü

Ada…

Müjdeler olsun. Giresun Adası bir kez daha turizme açılıyor.

Aslında Giresun Adası ben kendimi bildim bileli turizme açılır. Bu bazen bahar aylarında  adanın çalı, çırpı, otlarının biçildiği zamandır, belediye turizme açar. 

Milletvekilleri, belediye başkanları, turizm müdürleri hep adayı turizme açmıştır.

Bazen bakan getiririrler açmak için.

Adayla ilgili herkesin bir fikri, olmayanın da hayali vardır.

İlle de valiler. Onların adayla ilgili mutlaka bir projesi  vardır. Kimi kıyıdan kimi havadan teleferik uzatır, kayık alır, gemi kiralar,  kimi ada sahil yolundan gelip geçenler tarafından görünsün diye bar pavyon gibi aküyle ışıklandırır, oranın bir ada ve her tarafının açık olmasına aldırmayıp zaten görünen Giresun’a bakılsın diye beton döktürüp seyir terası yaptırır, kimi kazı yaptırır, çıkarılan eserler nerede bilinmez…

Bunlar ve daha pek çok şey adayı turizme açmak içindi.

En son Vali Enver Ünlü 2 yıl önce ekipler, uzmanlar getirmiş  bir proje hazırlatmış Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunmuştu. Ünlü de “Ada turizme açılacak” demişti. 

Şimdiki açıcılar Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti ve Giresun Milletvekili Ali Temür…Ünlü’nün Giresun Adası Çevre Düzenleme Projesi’nin görsellerinin çıktısını şovalelere asıp  Ak Parti il-ilçe başkanı, birkaç gazeteciyle adada toplantı yaptılar. Sanki  yeniymiş sanki yeni yapılmış, sanki bir gelişme olmuş gibi “ada turizme açılacak, turizme kazandırılacak” deyip bakana teşekkür edip döndüler.
Gaztelere haber oldular, amaç hasıl oldu, algı yaratıldı, şov yapıldı.

Halbuki ortada ihale yok, ödenek ayrılmış değil, bakanlığın gündeminde böyle bir proje var mı yok mu belli değil.

Atanmış doktorları bir kere daha atayarak ilin doktor sorununu sık sık çözen, yapılacak köprüleri yapan, dereler ıslah eden, açılacak yolları açan Sayın Temür, bu kez de turizme el atmış. “Kültür ve Turizm Bakanımızla yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda Giresun Adamızı turizme kazandırmak ve halkımızın hizmetine sunmak için bir proje hazırladık.” demiş.

Birisi kendisine bu proje hazırlanırken kendisinin milletvekili olmadığını hatırlatsın.

Neyse sayın okuyucum. Şimdi gelelim sadede…Ne var bu proejede biliyor musunuz, açıklamışlar; İskelede gerekli iyileştirmeler yapılacak, adanın gezilebilmesi için yürüyüş yolları düzenlenecek, çevre düzenlemesi kapsamında seyir terası, oturma grupları, banklar, ahşap çöp kovaları gibi doğal dokuya uygun üniteler yapılacak.
Bu kadar…
Bunlar adaya yapılırsa turizm patlar,  Giresun turizm yoluyla hızla kalkınır gelişir, hatta uçar.

İlle de projedeki ahşap çöp kovası dahiyane bir şey.

Hayırlı uğurlu olsun. Adamız turizme açıldı. Ne kadar sevinsek azdır.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir