Bir Düş Belgeseli Giresun’da gösterimde

HomeGÜNCEL HABERLER

Bir Düş Belgeseli Giresun’da gösterimde

BirGün gazetesinin 20. yaşında, geçmişten bugüne bağımsız medyanın güçlüklerle dolu ama bir o kadar da umut veren mücadelesini anlatan “Bir Düş” adlı

BOĞAZİÇİ’NDE DEKANLAR GÖREVDEN ALINDI
NURİTTİN KARAN DA BAŞKALDIRDI
KENT ORKESTRASI ÖĞRETMENLER GÜNÜ NEDENİYLE SAHNE ALDI

BirGün gazetesinin 20. yaşında, geçmişten bugüne bağımsız medyanın güçlüklerle dolu ama bir o kadar da umut veren mücadelesini anlatan “Bir Düş” adlı belgesel izleyicilerle buluşuyor.

Yönetmenliğini Ümit Oktay Aymelek’in üstlendiği yapım, gazetenin kuruluşundan bugüne geçen süreci, içeriden tanıklıklarla ve dönemin kritik olaylarına ışık tutan sahnelerle izleyiciye aktarıyor.

“Bir Düş”, BirGün’ün kuruluş ideallerini, gazetenin 20 yıldır verdiği bağımsız gazetecilik, adalet, demokrasi, emek ve özgürlük mücadelesini anlatıyor.

Filmde gazetenin kurucularından yazarlarına, dağıtıcılarından çalışanlarına kadar birçok ismin anlatımı yer alıyor. Özellikle BirGün gazetesinin toplumsal muhalefet ile olan bağı ve Türkiye’deki sosyal mücadelelere olan katkısı, belgeselin merkezinde yer alıyor.

Afişte öne çıkan “Bir gün mutlaka…” sloganı da, gazetenin kurucularının ilk günden bu yana taşıdığı umudu ve halkın gerçekleri bilme hakkına olan inancını yansıtıyor.

Film, sadece BirGün gazetesinin tarihine değil, aynı zamanda Türkiye’de bağımsız medyanın karşılaştığı zorluklara karşı direnişin de önemli bir belgesi niteliğinde

Etkinlik 21 Aralık’ta Belediye Halk Akademesi salonunda (esli TİBOR) saat 14.00’de başlayacak.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0