Giresun

DİSK CHP’li belediyelerde örgütleniyor. Belediye İş tepkili

Yerel seçim sonrası CHP’li belediyelerde sendikal örgütlenme yarışı başladı. Beledi İş’in ağırlıklı olarak örgütlü bulunduğu belediyelere DİSK girdi. Giresun’da da DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası giderek üye sayısını artırarak toplu sözleşme yetkisi elde etme çabasında. Ancak bu durum Belediye İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Halil Yeşiltepe’ye göre CHP Giresun İl Başkanı Gökhan Şenyürek’ten kaynaklanıyor. Yeşiltepe, Şentyürek’i örgütlenme çalışmalarına engel olmakla suçladı. Yeşiltepe, CHP İl Başkanı Şenyürek’in Espiye Belediyesi’ndeki Belediye İş üyelerini baskı ve tehditle sendikadan istifa ettirerek DİSK/Genel-İş’e üye olmaya zorlandığını savundu.

Yeşiltepe, yaptığı basın açıklamasında, şunları söyledi: “Yerel seçimlerin ardından Giresunlu belediye emekçilerinin ‘sendikal tercihlere saygılı, yandaş sendikacılık anlayışını reddeden’ bir yönetim beklentisi, CHP Giresun İl Başkanı Gökhan Şenyürek’in hadsiz müdahaleleriyle hayal kırıklığı ile sonuçlanmıştır. Sayın Şenyürek ve onun etkisi altındaki Espiye ve Giresun Belediyesi’nin bazı yönetici ve müdürleri,  yerel seçimlerin hemen ardından sendikamız üyelerinin anayasal sendika seçme hakkına baskı ve tehditle, hukuka, ahlaka aykırı bir şekilde müdahalelerde bulunmuşlardır”.

“DİSK’İN ELEMANI GİBİ ÇALIŞIYOR”

Sendika seçme hakkına müdahalenin Türk Ceza Kanununa göre suç olduğunu hatırlatan Yeşiltepe, şöyle devam etti “Sayın Şenyürek, görevi olmamasına, yaptığı suç olmasına rağmen DİSK’in elemanı gibi çalışarak işçilerin anayasal sendika seçme hakkına neden müdahale ediyor?

Siyasi etkisini kullanarak ‘Espiye Belediyesinde DİSK olacak’ deme hadsizliğini kendisinde nasıl buluyor? Yoksa bu görevi duygusal sebeplerle mi yapıyor?  Bu soruların cevabını Giresun kamuoyu da biz de merak ediyoruz. Sayın Şenyürek, Türkiye’de emek hareketi için çok önem taşıyan ve güçlü iktidar hedefiyle yürüyen CHP’nin il temsilcidir; bu nedenle şeffaf davranarak kamuoyunun merak ettiği bu soruları cevaplamalıdır.”

“GİRESUN BELEDİYESİ VE ESPİYE BELEDİYESİNE ZARAR VERMEKTEDİR”

Halil Yeşiltepe, “Sayın Şenyürek’in işçilerin özgürce sendika seçme hakkına müdahalesi partisine de, Giresun Belediyesine de Espiye Belediyesine de zarar vermektedir.  Herkes haddini, makamının ağırlığını temsil ettiği topluluğun taleplerini beklentilerini bilmek zorundadır.

Başta emekçiler olmak üzere tüm toplum kesimlerini kucaklamak için yola çıkan, iktidarın en olası adayı bir siyasi partinin il yöneticisi takım tutar gibi ‘benim sendikam’ diye sendika tutamaz. Bunu yaparsa belediyesine de partisine, seçmenine de iki kez zarar verir. Bizden uyarması. Buradan bir kez daha belediye emekçilerinin sendika seçme hakkına hukuk dışı müdahalelerde bulunanları uyarmak istiyorum. Sendika seçme hakkı işçinin Anayasal hakkıdır. Makamı ve mevkii ne olursa olsun bu hakka yönelik müdahale Türk Ceza Kanununa göre suçtur. Belediye-İş dün olduğu gibi bugün de bu sürecin her düzeyde sonuna kadar takipçisi olacağız.”dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir