GiresunManşet Üstü

El Öpme/Ufuk Kekül

Üzerinde Türkiye Cumhuriyet üniformasıyla devletin birliğini temsil ettiğini unutup Devlet Bahçeli’nin elini öpen devlet görevlisi, devlet ciddiyetini, kanun kural ve temayülleri, protokol kurallarını hiçe saymış, bir siyasi parti mensubu olduğunu ve O’nun liderine bağlılığını göstererek görevini kötüye kullanmıştır. Taraftır…

Bu nedenle derhal görevinden alınmalıdır.

Bu cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Çünkü bugüne kadar hiç bir siyasetçi kamu görevlisine el öptürmedi. Ve eğer bu makul görülüp gelenek haline gelirse, yaş, saygı, yağcılık veya başka nedenlerle yarın bir başka parti başkanının elini öpen bakan, vali, savcı, hakim, komutan veya daire müdürü görürüz.

Ama şunu da vurgulayayım: Öpen kadar öptürende de var bir kabahat. Selam verdin, selam aldın. Tören mangasını selamladın. Elini niye uzatırsın öpün diye? Alt tarafı el bu, kamu yöneticisi için vucudun bir başka uzvundan neden daha önemli olsun?
Arkadaki emniyet genel müdürü Erol bey, öpenin yanındaki komutan neden Devlet beyin elini öpmedi?

Kaldı ki o el ki öpülme kutsallığı taşıyıp taşımadığı tartışmalı. O el şimdi ittifak yaptığı Ak Parti’ye verip veriştirirken, yolsuzluklardan hesap sormak için yumruk olup kürsüye vurmadı mı?

Hadi onlar geçmişte kaldı…Mesela ziyarete gittiği özel harekatın mensuplarının ikisi Ankara’da katledilen Sinan Ateş’in tetikçisini taşımak ve kaçırmak için kullanılmadı mı? Elini bir oraya atıp katili aramak varken öptürmek nesi?

Hepsini geçtik “Allah bana yeter” yüzüğü taşıyan o elin altındaki dosyada ne vardı?

Bir nedeni de liyakatsızlık olan 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde yansıyan bu fotoğraf üzerinde çok düşünülecek kadar tarihidir. Ülkenin başbakanları, bakanları, ordu komutanları, siyasi parti başkanları herkes bir sümüklünün elini öptüğü için o terörist yapı güçlenmedi mi? Liyakat yerine el öpenlerin yönetim kadrolarına getirildiği bir sistemin olumsuzluklarından ders alınmalıdır.

Devlet beyin elini Semih Yalçın öpsün. milletvekilleri, Ertuğrul bey, il başkanları Karaosmanoğlu filan öpsün bir kaç kere…İtirazım yok. El öpenleri çok olsun, öpenler berhudar olsunlar ama devletimizin de ömrü uzun olsun. El etek öpenler, öpüşme, yalaşma üzerine kurulu bir devleti istemeyiz.
Demokratik cumhuriyetlerde bu olmaz. El gider, devlet baki kalır.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir