Giresun

Ercan Ayhan başkaldırdı

Giresun Öz Giresun Esnaf ve Sanatkârları Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Ayhan, kredi kartlarıyla alışverişe yapılan düzenlemeye sert tepki gösterdi. Ayhan, TESK Başkanı Sayın Bendevi Palandöken’i esnafa sahip çıkması için göreve çağırdı.
Ayhan yaptığı açıklamada, “Bu kanunları yapanlar masa başında oturan bürokratlar ne anlar esnafın neler çektiğini. Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli spor kulüplerinden, holdinglerden alamadığınız sildiğiniz vergileri küçük esnaf ve sanatkârlardan mı almaya çalışıyorsunuz” diye sordu.  

Başkan Ayhan açıklamasında, şunları söyledi: “Biz küçük esnafa ne zaman sahip çıkacaklar, ülkedeki tüm esnaflarımız merak etmektedir, bunlar benim esnaflarımın bizden haklı beklentileridir. Konuşamadığım ve esnafımı temsil edemediğimde bu koltukları bir dakika meşgul etmeyeceğim. Bu kanunu çıkartan milletvekillerini kınıyorum, esnafımın da bu kanunları çıkaranlara gerekli tepkiyi vermesini isterim haklar verilmez alınır, biyat ettikçe yok sayılmaya devam edileceğiz.

02.08.2024 TARİH VE 32620 SAYILI RESMİ GAZETEYE GÖRE KANUN ŞU DÜZENLEMELER GETİRİYOR:

1. HAVALE VEYA KREDİ KARTI SAHİBİ İLE FATURA AYNI KİŞİ YA DA KURUMLARA DÜZENLENECEKTIR.

2. MAL ALIMLARINDA VEYA ÖDEMELERİNDE BASKAŞINA AİT KART VEYA HESABIN KULLANIMININ ÖNÜNE GEÇİLMİŞTİR.

3. MÜŞTERİNİZİN KARTINI BORÇLU FİRMAYA ÖDEME OLARAK KULLANILMASININ ÖNÜNE GEÇİLMİSTİR.

4. AKSİ DURUMDA ÖDEME TUTARLARININ % 10’U NİSPETİNDE HER İKİ TARAFA ŞİRKETLERE 20.000,00 TL ŞAHIS İŞLETMELERİNE 10.000 TL DEN AZ OLMAMAK ÜZERE HER TESPİTTE AYRI CEZA UYGULANACAKTIR.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir