Aktüel

Fındık işçilerinin konutları hazır

Giresun’da fındık hasadı sezonunda mevsimlik işçilerin konaklaması için daha önceki yıllarda Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Yaşam Koşullarının İyileştirilmesi Projesi (METİP) kapsamında Giresun Merkez Aksu Mahallesindeki prefabrik konutlar hazırlandı. 20 adet prefabrik yapının 160 kişiye ev sahipliği yapabilecek kapasitede olduğu, bu yapılarda; kadın ve erkekler için ayrı tuvalet ve banyo, mutfak ve çamaşırhane gibi temel ihtiyaçların karşılanabileceği belirtildi.

Yeni başlayan fındık hasadı sezonu öncesinde Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, konaklama alanını ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldı.

Serdengeçti, başka bölgelerden Giresun’a gelecek mevsimlik tarım işçilerinin uygun koşullarda barındırılması için gerekli olan tüm önlemlerin alımasın talimatı verdi.

İncelemeleri sırasında; Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Yakınoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tolga Erener, Çalışma ve İş Kurumu Giresun İl Müdürü Mustafa Sarı, Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Muhammet Angın ve diğer yetkililer de hazır bulundu.

Vali Serdengeçti, burada yaptığı açıklamada; “Yöremize fındık toplamak için gelecek olan mevsimlik tarım işçilerimiz, ilimizin ve ülkemizin ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Bu nedenle onların sağlıklı ve güvenli koşullarda çalışabilmeleri için her türlü imkanı sağlamak önceliğimizdir. METİP projesi kapsamında tarım işçisi kardeşlerimiz ve ailelerinin barınma ve yaşam şartlarını iyileştirmek için gerekli tüm hazırlıkları yaptık. Konaklamaların bugün başlayacağı 20 prefabrik yapı kapasitesi olan METİP alanımızın son durumunu yerinde değerlendirdik. Ulaşım, barınma, eğitim, sağlık, güvenlik, sosyal çevreyle ilişkiler de dahil olmak üzere tüm asgari imkânları haiz bir konukseverlikle misafirlerimizi ağırlayacağız.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir