Giresun Üniversitesi eski rektörü ve ekibi “FETÖ/PYD’yi korumak ve görevi kötüye kullanmaktan” yargılanacak

HomeGiresunULUSAL

Giresun Üniversitesi eski rektörü ve ekibi “FETÖ/PYD’yi korumak ve görevi kötüye kullanmaktan” yargılanacak

Danıştay, Giresun Üniversite önceki rektörü Prof.Cevdet Coşkun, yöneticiler: Mustafa Cin, Serkan Soylu, Oktay Kahraman,  Abdullah Çelik ve Nazım Elmas

YILMAZ CAN AKP ADRESLİ KADROYU TESLİM ETTİ
Giresun’a kar geliyor
Giresun Valisi Ericek’te iken yangın çıktı

Danıştay, Giresun Üniversite önceki rektörü Prof.Cevdet Coşkun, yöneticiler: Mustafa Cin, Serkan Soylu, Oktay Kahraman,  Abdullah Çelik ve Nazım Elmas hakkında yargılama kararı verdi. Elmas’ın dosyası ayrıldı ve TBMM’ye yazı yazıldı. 

Haber: Ufuk Kekül

Danıştay, Giresun Üniversitesi’nin önceki Rektörü Prof.Dr.Cevdet Coşkun, yardımcıları ve danışmanları hakkında yargılama kararı vedi. Kararın gerekçesinde, GRÜ yöneticilerinin FETÖ/PYD’yi korudukları ve akademisyenlere kin ve husumet besleyerek görevlerini kötüye kullandıkları, komisyonlardaki FETO soruşturması dosyalarını karara bağlamadıkları belirtildi. Coşkun ve beş yöneticisi bu ve benzer iddialar nedeniyle 28 Şubatta hakim karşısına çıkacak.

Danıştay 1. Dairesi ilk ve örnek bir karara imza attı. Giresun Üniversitesi önceki rektörü Prof.Dr.Cevdet Coşkun ve dönemin üniversite yöneticilerinin itirazını ret etti. Daire  hakkında FETÖ/PYD örgütüyle yeterince mücadele etmemek, bu örgütle ilişkisi olduğu yönünde ciddi şüpheler olan kişiler hakkında gerekli işlemleri yapmamak, belirli kişilere yönelik olarak husumetle hareket etmek ve soruşturmaları kin aracı olarak kullanmak suçlarından’ lüzum-u mahkeme’ kararı verdi.

YÖK de daha önce yargılanma kararı vermiş, ancak suçlanan kişiler Danıştay’a itiraz etmişlerdi.

Danıştay’ın  kararı sonrasında Cevdet Coşkun ve  yardımcısı, danışmanları sanık olarak yargılanacak. Dönemin Rektör Danışmanı şimdi milletvekili olan Nazım Elmas için ise, dokunulmazlığının kaldırılması ve yargılanması için TBMM’ye Adalet Bakanlığı’na yazı yazıldı.

AYGÜN ATTAR VE EKİBİ HAKKINDA ‘FETÖCÜ’ DİYE SORUŞTURMA AÇTIRMIŞTI

Dava süreci 15 Temmuz FETO darbe girişimi sonrasında başladı. Rektör Prof.Dr.Cevdet Coşkun, kendinden önceki rektör ve rektörlük seçiminden birinci çıkan kendisinden önceki rektör (halen Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Poltikalar Kurulu Üyesi) Prof.Dr.Aygün Attar’ı, ‘FETÖ’cü’ diye açığa alıp soruşturma başlattı.
Oysa aynı Aygün Attar’ın rektör olduğu dönemde Cevdet Coşkun tarafından YÖK’e
üniversitede ülkücü yapılanma nedeniyle şikayet ettiği bilinmekteydi.

Savcılığa çağrılarak ifadesi alınan Attar, kendisiyle birlikte açığa alınan yardımcısı Prof. Dr. Kürşad Yapar ile birlikte ‘FETÖ ‘cü yapılanma tarafından intikam duygusuyla kendilerine komplo kurulduğuna dair’ şikayette bulundular . Attar’ın diğer yardımcısı Prof.Dr. Mahir Kadakal ve danışmanı Prof. Dr. Kültiğin Çavuşoğlu’nun ise kamu adına ihbarda bulunması üzerine, Cevdet Coşkun ve kurdurduğu FETÖ/PYD Soruşturma Komisyonu hakkında YÖK denetleme kurulu tarafından soruşturma başlatıldı.YÖK, Cevdet Coşkun ve komisyon üyeleri Lüzum-u muhakeme kararı verdi ancak suçlananlar karara itiraz ettiler ve  iptali için Danıştay’a taşıdılar. Ama Danıştay önceki gün verdiği kararda itirazı ret etti ve suçlamaları kabul ederek bu kişilerin yargılanması yönünde karar verdi.

“FETÖCÜLER HAKKINDA İŞLEM YAPMADILAR, BAZI KİŞİLER HAKKINDA İNTİKAM VE HUSUMET DUYGUSUYLA HAREKET EDEREK GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDILAR”

Danıştay kararının iddiamamesinde, Giresun Üniversitesi’nde 2016 yılında FETÖ soruşturmaları için Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Mustafa Cin, Prof.Dr. Serkan Soylu’dan oluşan inceleme komisyon kurulduğunu Rektör Coşkun ve danışmanları Nazım Elmas, Oktay Kahraman, Abdullah Çelik’in  üye olmadığı halde toplantılara katıldığı, kararları etkilediği belirtildi. İddianamede Coşkun, ve komisyon üyelerinin ‘FETÖ/PYD ile irtibatlı ve iltisaklı olduğuna dair yeterli emare bulunan kişiler  hakkında işlem yapmadıkları, bu kişilerin dosyalarını açık tutup sonuçlandırmadıkları ancak belirli kişilere yönelik husumet ve kişisel duygularla hareket ederek soruşturmaları intikam aracı olarak kullanarak   görevi kötüye kullandıkları bilgileri yer aldı.

Karara göre halen üniversitede görevlerine akademisyen olarak devam eden Prof.Dr. Cevdet Coşkun ve diğer kişiler T.C.K’nın görevi kötüye kullanmayı düzenleyen 257. Maddesi uyarınca 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacaklar. İlk duruşma 28 Şubat’ta Giresun 5.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0