Giresun'da kar yolları kesti. Hafta sonu şiddetini artıran kar yağışı nedeniyle 548 köyden 395'inin yolları kapandı ve ulaşım sağlanamıyor. Giresun
Giresun’da kar yolları kesti. Hafta sonu şiddetini artıran kar yağışı nedeniyle 548 köyden 395’inin yolları kapandı ve ulaşım sağlanamıyor.
Giresun Valiliği’nden yapılan en son açıklamaya göre merkeze bağlı 53 köy yolu kapalı durumda. Karın en etkili olduğu ilçe ise Görele oldu. İlçede 68 köyün ana arterlerle olan bağlantısı kesildi.Bulancak’ta ise sayı 58…Hava sıcaklıkları il genelinde yer yer -10 dereceye kadar düşerken, yetkililer don ve bızlanma risklerine karşı vatandaşları uyardı.
Kar yağışının hafta başında da sürmesi bekleniyor.
Öte yandan Özel İdare ve belediye ekipleri yol açma ve hayatı normale döndürme çalışmalarını sürdürüyor. Eğitim ve öğretimin yarın da tatil edilmesi gündemde ancak henüz bir açıklama yok.
COMMENTS