Aktüel

Görele’nin hayırsever Melahat Ablası vefat etti

Görele ilçesinde 2000 yılında 100 milyar lira ve milyarlık pek çok arazisini okul yapılması için bağışlayan hayırsever iş insanı Melahat Gürel, 94 yaşında İstanbul’da hayatını kaybetti.   Gürel’in cenaze namazı, 5 Ağustos pazartesi günü İstanbul Teşvikiye Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak.Ardından Zincirlikuyu kabristanlığına defnedilecek.

İŞTE MELAHAT GÜREL VE İŞTE GURUR TABLOSU :“Melahat Gürel, 02 Nisan1930 tarihinde Görele’de doğdu. Babası Görele’nin ileri gelen fındık tüccarlarından merhum Halil Gürel, annesi ise merhume Emine Gürel’dir.1946 yılında Hasan Ali Yücel İlkokulu’ndan mezun olan Melahat Gürel, İstanbul Moda Kız sanat Enstitüsü’nde iki yıl okuduktan sonra ailesinin isteği üzerine Görele’ye dönmüştür. 1975 yılında babası Halil Gürel’in vefatı üzerine aile şirketinde uzun süre yöneticilik yapmıştır.Yerel sorunlara da ilgisiz kalmayan Melahat Gürel, dört dönem belediye meclis üyeliği görevinde bulunmuştur.

BAĞIŞLARI:

*1996 yılında Bozcaali mahallesinde amcasının oğlu merhum Şener Gürel adına cami yaptırmıştır.Arsalarının tamamı ve bir miktar maddi bağışla;

* 2000 yılında babası merhum Halil Gürel adına Anadolu Lisesi’ni…

*2005 yılında amcası merhum Mehmet Gürel adına İlköğretim okulunu…* 2008 yılında da Nihat Gürel adına Anadolu Öğretmen Lisesi’ni yaptırmıştır. *Okulların bulunduğu alanda kız ve erkek öğrencilerin yararlandığı yurt ve spor salonu yapılmasına yardımcı olmuştur. Milli eğitim bakanlığının eğitime yüzde yüz destek kampanyasını destekleyen ve “Her işin başı eğitimdir” diyen Melahat Gürel, birçok resmi kuruluş ve kişi tarafından onur belgesi ve plaketle ödüllendirilmiştir.”

(GÖRELE’DEN PORTRELER, Seyfullah Çiçek, Arı Sanat yayınevi, İkinci Baskı, 2018, İstanbul, s.347)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir