Giresun

Hamza Bölük Temür’e dert yandı: “Türk fındığını hizaya sokmaya çalışanlar var”

AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Bölük’ü ziyaret ederek sektörün ve fındığın sorunlarını dinledi.

Ziyarette Bölük, fındık kokarca zararlısının, gelecek senelerde Giresun bölgesinde de çok büyük zararlar vereceğini, bunun önlenmesi için devlet otoritesinin koordinasyonunda Devlet-Millet işbirliği ile topyekûn mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Hamza Bölük, yaptığı konuşmada, “devlet tarafından fındık ticaretine yönelik konulan çeşitli kurallar, örf, adet ve teamüller yok sayılarak kendini kanun koyucu yerine koyanlar ortaya çıktı . Biz bu yaklaşımları kesinlikle kabul etmiyoruz ve bu soruna artık kesin çözüm bulunmasını talep ediyoruz. Her sene sektörün yapı taşlarıyla oynayan bu oluşumların artık disipline edilmesi lazım” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Fındık Sektörü, bu anlayıştan, bu anlayışa sahip olanlardan ve Türk Fındığını hiza sokmaya çalışanlardan daha güçlüdür” diyen Bölük, bu konuda Rekabet Kurumu’nun daha etkin bir rol üstlenilmesini istedi.

Milletvekili Temür ise fındıkta yaşanan her konuyu yakından takip ettiklerini ve en kısa zamanda Fındık Çalışma Grubu toplantısına Bölük’ü davet ederek, fındıkta sorunlar ve çözüm önerileri hususunda kendilerinden bilgi alacaklarını, kokarca zararlısı ile ilgili olarak da devletin saha da önlemlerini aldığını ve bir plan dahilinde çalışmalara devam edildiğini ifade etti.

Ziyarette başkan yardımcısı Ünal Şensoy, üyeler Kemal Kümbetli, Mustafa Kankaya ve Genel Sekreter Eren Nizam da hazır bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir