Giresun

Kulakkaya, organik tarım turizmine yöneliyor

Haber: Namık Baltaoğlu

Turizmin gözde mekanlarından doğal güzellikleriyle ünlü Kulakkaya, şimdi de belde belediye başkanı Adem Önal tarafından kurulan doğal ürünlerinin yetiştiği örtü altı sebzeciliği ile adını duyuruyor. Halka fidan dağıtarak özendiren Önal, yayla toprağında bu coğrafyanın ürünü olmayan karnıbahar, brokoli,kudret narı, pezik, enginar, aronya ve mavi yemiş de ürettiğini belirterek, yörede yaşayanlara yeni gelir kapısı oluşturacaklarını ifade ediyor.


ENGİNAR, BRKOKOLİ, ARONYA, KUDRET NARI BİLE VAR
Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Adem Önal, belediye hizmetlerinin yanında halkı seracılığa ve çok çeşitli meyve dikimine teşvik ederek farklı bir başkan profili çiziyor.
Aretias TV’ de Hilal Mutlu Karaibrahim’in yönettiği Hilal’in Penceresi’ nden programına konuk olan Başkan Önal, beldede önce kendisine, sonra da belediyeye ait 2 sera kurduğunu söyledi. Önal “Son derece modern bir şekilde kurulumunu yaptığım seralarımızda, damla sulama sistemi ve tamamen doğal olan gübrelerle salatalık, domates, patlıcan, kıl biber ve karpuz yetiştiriyoruz.Ayrıca seraların dışında tarlalarda da karnıbahar, brokoli,kudret narı, pezik, enginar, aronya ve mavi yemiş üretiyoruz.Tarım İl Müdürlüğü’ nden denemek için kırmızı patates fideleri alıp diktik, tutarsa halkımızı teşvik ederek yaygınlaştıracağız” dedi.
Önal” Bunların yanında, Tarım İl Müdürlüğü’nden aldığımız 2 bin dolayında çok çeşitli meyve fidanını aşılayarak halkımıza ücretsiz dağıttık.”diye konuştu.

“300 SERA KURDUK, YENİ GEÇİM KAPISI OLUŞTU”

Kendisinin ve belediyenin serasında yetiştirdiği son derece verimli sebzeleri örnek alıp sera kurmaları için halkı görmeye davet ettiğini de anlatan Adem Önal, onlara uygulamalı seminerler verdiğini ve ailelerin zaman içinde 300 dolayında sera kurarak kendilerine geçim kapısı açtıklarını kaydetti. Konuşmasında Yavuzkemal’ in hayvancılık, tarım ve turizm potansiyeli ile yöredeki diğer yerleşim yerlerine göre çok önemli mesafeler aldığını belirten Başkan Önal, beldeye yaptıkları ve yapmayı planladıkları hizmetleri özetle şöyle anlattı: “Kulakkaya’ da ana caddemiz, turizm potansiyelinin olağanüstü artması nedeniyle artık araç ve insan trafiğini kaldıramaz hale geldi.Bu caddeyi trafiğe kapatacağız. Burada yaylamıza özgü lezzet yumağı süt ürünleri satan esnaflarımızı DOKAP’ la işbirliği içinde yapacağımız 20 adet dükkana yerleştireceğiz. Yine burada çiftçilerimizin seralarda ve tarlalarda ürettiği organik ürünleri satabilecekleri 15 de tezgah kuracağız.Mevcut caddenin alt tarafına hem araç trafiğinin akışını sağlayacak bir yol hem de bir otopark inşa edeceğiz.Yavuzkemal’in merkezinde hayvan pazarı kuruyoruz, yakında o da hizmete girecek.Parke Tesisi’ mizde yıllık ortalama 220 bin parke taşı üretiyoruz.Yaptığımız doğaya uygun sosyal tesisimiz çok rağbet görüyor. Ben burada kendime tamamen yaylaya özgü ahşap ağırlıklı otantik bir ev yapıyorum. Tıpkı seracılıkta olduğu gibi bu evimin de, konut yapacak halkımıza örnek teşkil edeceğine inanıyorum.”

Başkan Adem Önal, konuşmasında “Yavuzkemal’ de Kulakkaya ağırlıklı bir turizm devrimi yaşıyorsak bunda o sözünü ettiğim anlayışın önemli rolü vardır. Bundan sonrası için de beldemize yerli ve yabancı turistlerin daha fazla gelmesi için topyekün birlikte hareket etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Adem Önal ,” Kuzalan Tabiat Parkı,Mavi Göl ile Göksu Travertenleri’ nin Giresun turizminde lokomotif görevi yapması ve turistlerin akın akın bölgeye gelmesi hepimizin gururudur” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir