GiresunULUSAL

Lütfi Bayraktar’a ‘tekelci sermaye işbirlikçisi’ suçlaması

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Ak Parti Sakarya Milletvekili ve Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar’a ‘fındığını aldığımız üreticiye 24 saatte ödeme yapacağız” tepki gösterdi. Akça, bu yaklaşımın üreticilerin mağduriyetine yol açabileceğini belirterek Bayraktar’a “TMO’nun 45 günlük ödeme süresi hakkında neden sessiz kaldınız” diye sordu. .

Akça, yaptığı açıklamada, “Siz AK Parti milletvekili olarak üreticilerin çıkarlarını savunmak zorundasınız. TMO’nun 45 gün ödeme süresi belirlediğinde niçin tepki göstermediniz? Bu durum, serbest piyasada fındık fiyatlarının düşmesine ve üreticilerin mağdur olmasına yol açacaktır.” dedi

Bayraktar’ın Fiskobirlik adına yaptığı açıklamaların etik olmadığını ifade eden başkan Atakan Akça, “Siz kime hizmet ediyorsunuz? Üreticiye mi, Fiskobirliğin kurumlarına mı yoksa tekelci firmaların işbirlikçilerine mi?” diyerek Bayraktar’a yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Akça, fındık üreticilerinin büyük bir kısmının Eylül ve Ekim aylarında ürünlerini satmak zorunda kaldığını ve bu nedenle Fiskobirlik gibi kuruluşların üreticilerin yanında olması gerektiğini ifade etti.
Akaç Bayraktar’a “Siz üreticiyi savunmak zorundasınız, ancak şu an yaptığınız açıklamalarla üreticinin yanında değil, başka çıkarların peşinde gibi görünüyorsunuz.” diye seslendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir