NURETTİN CANİKLİ’DEN TRUMP’A DESTEK, TWİTER’A ELEŞTİRİ

HomeGiresun

NURETTİN CANİKLİ’DEN TRUMP’A DESTEK, TWİTER’A ELEŞTİRİ

Eski bakan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Canikli, Twitter'ın ABD'de yaşanan şiddet olaylarını 'daha fazla kışkırtma' riski ne

SADECE BİR ÜST GEÇİDE ASANSÖR
MUSTAFA SARIGÜL’DEN ERDOĞAN’A GİRESUN’DAN ÇAĞRI (Görüntülü)
EMNİYETTEN YILBAŞI ÖNLEMLERİ

Eski bakan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Canikli, Twitter’ın ABD’de yaşanan şiddet olaylarını ‘daha fazla kışkırtma’ riski nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump’ın hesabını süresiz askıya almasına tepki gösterdi. 

Canikli, Twitter hesabından, ABD Başkanı Donald Trump’ın sosyal medya hesabını süresiz askıya alan Twitter’ı eleştirdi. Trump’un hesabının süresiz askıya alınmasını ‘ABD’ye karşı yapılmış bir darbe’ olarak nitelendiren Canikli, “Bu darbe ile artık demokrasi çağı bitmiş ‘kapitalokrasi’ çağı başlamıştır” dedi.

Cankli twitter hesabı üzerinden şu paylaşımları yaptı:

-Twitter’ın, Trump’ın hesabını süresiz olarak askıya alması, sermayenin Amerika Birleşik Devletine karşı yaptığı darbedir.

-Bu darbe ile artık demokrasi çağı bitmiş kapitalokrasi çağı başlamıştır.

-Kapitalokraside (capitalocracy) yasama, yürütme ve yargı yetkisi sermaye tarafından kullanılır.

-Mahkeme kararı olmadan, anayasal bir hak olan ifade özgürlüğünün sınırlandırılması fiilen yargı ve yürütme yetkisinin gasp edilmesi anlamına gelir. Fiilen anayasa da değiştirilmektedir. Sonuç itibariyle, 3 erk tek bir güç tarafından yönetilir hale gelmektedir.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0