GiresunULUSAL

Ordu-Giresun Havaalanı kapatılmasın çağrısı

Yılda 2 milyona yakın kişinin kullandığı Ordu-Giresun Havaalanı’nın bakım-onarım gerekçesiyle 50 gün ulaşıma kapatılmasına vatandaştan tepkiler sürüyor. Ancak her iki ilin siyasetçileri, iktidar partisi milletvekilleri ve odalar, STK’lar sessiz.

Bu konuda ilk açıklama Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ercan Ayhan’dan geldi. Ayhan, “Ülkemizde en fazla yolcu hareketliliğini yaşayan bir havalimanının 50 gün kapatılmasına suskun kalan Ordu ve Giresun siyasetini göreve davet ediyoruz, gelin şehrinize sahip çıkın, insanlarınıza sahip çıkın” dedi. Trabzon havalimanı her yıl bakıma alınırken kapatılacak söylentileri defalarca konuşulmasına rağmen hiçbir zaman Trabzon havalimanı kapatılmadığını aktif halde iken bakımlarının yapıldığını ifade eden Ayhan “Trabzon Siyaseti STK‘lar devreye girerek Havalimanlarını kapattırmıyor ve çalışarak bakımını yaptırıyorlar, neden Giresun ve Ordu kendi havalimanlarına sahip çıkamıyor da 50 gün gibi uzun bir süre havalimanını uçuşlara kapattırıyor. Ordu’luları Samsun havalimanına Giresun’luları Trabzon havalimanına mecbur etmeye kimsenin hakkı yoktur bu iki ilin halkına verilen cezadır” değerlendirmesinde bulundu.

Ercan Ayhan şunları söyledi: “Yıllardır Havalimanımızın sefer sayıları yeterli seviyelere getirilememişken 50 günlük kapanmadan sonra seferlerde de sorunlar yaşanacaktır düşüncesindeyiz. Ordu ve Giresun halkı bu konuyu sıcak tutup dillendirirse sosyal medyalarından bu konuyu gündeme getirirse İnanıyorum ki bu karar tekrar gözden geçirilerek Giresun ve Ordu havalimanının da çalışarak bakımı yapılması sağlanacaktır. Sayın Bakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız bu konulara kayıtsız kalamayacaktır. Önemli olan yetkililere bu konunun Ordu halkını ve Giresun halkını çok rahatsız ettiğinin anlatılabilmesidir. Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Bakanımız bu konuyu tekrar gözden geçirerek Ordu Giresun havalimanımızı da çalışır vaziyette iken bakımları yapılabilecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir