Giresun

Şenyürek: “AKP, fındık üreticisinin alın terini çalıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Dr. Gökhan Şenyürek, Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) tarafından açıklanan alım politikalarını eleştirerek, “AKP iktidarı, fındık üreticisine her türlü kötülüğü yapıyor” dedi.

TMO tarafından son yapılan açıklamayla; üreticilerin ödemelerinin 45 gün içerisinde yapılacağının duyurulması üzerine değerlendirmelerde bulunan Şenyürek; “Fındık üreticisi, hasat sezonu öncesinden bu yana sıkıntılarını ve artan maliyetler karşısında yaşadıkları sorunları anlatıyor. Fakat AKP iktidarı, üreticinin haklı isyanına kulaklarını tıkayıp, fındık üreticisine daha fazla nasıl kötülük yapabiliriz diye hesap yapıyor” ifadelerini kullandı.

Şenyürek, açıklamasında şu değerlendirmeleri yaptı: “Her fırsatta ‘çiftçimizi ezdirmeyeceğiz’ yalanına sarılıp, ardından da; faizle, vergiyle, yüksek enflasyonla, milyonlarca insanı yoksulluğa ve açlığa mahkum eden AKP iktidarı, fındık üreticisinin alın terinden de çalmayı sürdürüyor. Açıklanan taban fiyatla üreticiye; ‘fındığını karın tokluğuna sat’ diyerek hayal kırıklığı yaratan iktidar, 10 yıldır güncellenmeyen alan bazlı destek konusunda kılını kıpırdatmıyor. Geçtiğimiz sene 1,60 lira olan randıman farkını şark kurnazlığıyla bu sene 1,30 liraya düşürmeye kalkan TMO, gelen tepkiler üzerine çark etti. TMO şimdi de, geçen sene 30 günde yapılan ödemelerin, ‘üreticiyi mağdur etmeyin, en kısa vadede ödemeleri yapın’ uyarılarımıza rağmen; 45 güne uzatıldığını açıklıyor. Fındık üreticisine başka hangi kötülüğü yapacaksınız, meydanlarda iktidara tepkisini dile getiren fındık üreticisini cezalandırmaya mı çalışıyorsunuz, sıra da başka ne var?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir