Giresun

Türkiye’nin acı kaybı: Prof.Dr.Çetin Yetkin de artık yok

Türkiye çok önemli bir Atatürkçü, cumhuriyetci, demokrat yurtsever bir aydınını, bilim insanını daha kaybetti. Hukukçu, gazeteci yazar, Prof.Dr. Çetin Yetkin, 84 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Yetkin böbrek yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi yaşamını sürdürdüğü Antalya’da tedavi görüyordu.

DOÇ.DR.BARIŞ YETKİN DUYURDU

Prof. Yetkin’in vefatı, ailesi ve akademik çevrelerinde büyük üzüntü yarattı.

Tirebolu İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr.  Barış Yetkin ve torunu Deniz Yetkin, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımla Yetkin’in cenazesinin yarın (Perşembe) öğle namazı sonrasında Antalya Konyaaltı Çağlarca Mahallesi’nden öğlen vakti kaldırılırak defnedileceğini bildirdiler.

ÇETİN YETKİN KİMDİR?

1939, İstanbul doğumlu olan Yetkin hukukçu, gazeteci-yazar ve akademisyen olarak çalışmalarda bulundu. 1 Mayıs 1977’nin soruşturma savcısıydı. İİTİA-Siyasal Bilimler Fakültesi’nde verdiği Türk Halk Hareketleri ve Devrimler adlı dersle adından söz ettirdi.

TED Ankara Koleji, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup doktorasını aynı fakültede Hukuk Felsefesi alanında yaptı (1965-69). Ankara ve İstanbul’da savcı yardımcılığı görevlerinde bulundu.

1982 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde siyaset bilimi doçenti oldu. 1986-91 yılları arasında Güneş, Hürriyet ve Milliyet gazetelerinde gazeteci-yazar ve danışman olarak çalıştı.

1992 yılında Cumhuriyet Tarihi Anabilim Dalı’nda profesörlüğe yükseldi. 1997’de kendi isteğiyle emekliye ayrıldı. Emekliye ayrıldıktan sonra çalışmalarını Antalya’da sürdürdü. Yazılarını Müdafaa-i Hukuk dergisi, Akdeniz Atılım gazetesi ve diğer birçok dergide yayımlayan Yetkin’in Siyasal İktidar Sanata Karşı (1970) kitabı sanat ve aydınlar çevrelerinde geniş ilgi gördü.

Çeşitli kuruluşlarından ödüller aldı.

Çok sayıda kitabı makalesi Prof. Dr. Çetin Yetkin, Türk Halk Hareketleri ve Devrimler adlı dersleriyle ve hukuk alanındaki katkılarıyla tanınan önemli bir akademisyen ve yazardı.

Çetin Yetkin’e Tanrıdan rahmet, Barış Yetkin, Deniz yetkin, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ruhu şad olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir