Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından Bölgesel Gelişmede Üniversitelerin konulu değerlendirme toplantısı, 27 üniversitenin rektörlerinin ka
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından Bölgesel Gelişmede Üniversitelerin konulu değerlendirme toplantısı, 27 üniversitenin rektörlerinin katılımıyla Ordu’da yapıldı.
Ordu Üniversite’nin organizasyonunda gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç üniversitelerin misyonlarını tekrar gözden geçirerek tek tipten uzak kurumsal farklılık ve çeşitliliğe yönelmesine ve bulundukları şehir ve bölgeler ile bütünleşmesinin önemine dikkat çekti.
Üniversitelerin Ülkemizin kalkınma hedefleri çerçevesinde başta bulundukları şehir ve bölge ile bütünleşerek bölgenin iktisadi, sosyal ve beşeri kalkınmasında etkin rol alması ve bu amaçla gerekli stratejilerin belirlendiği toplantıda, tüm katılımcı rektörler konuşma yaparak temsil ettikleri üniversitelerin iline ve bölgeye olan katkılarını değerlendirdiler.
REKTÖR ATTAR GİRESUN ÜNİVERSİTESİ’Nİ ANLATTI
Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar da toplantıda yaptığı konuşmasında, üniversitemizin kurulduğundan bu yana göstermiş olduğu akademik ve fiziksel gelişiminin yanı sıra Giresun İline olan sosyal, kültürel, ekonomik ve bilimsel olarak sağladığı katma değere dikkat çekti. Attar, Giresun Üniversitesi’nin üniversite-şehir bütünleşmesi kapsamında gelecek dönemler için planlanan faaliyetlerini içeren bir sunum gerçekleştirdi.
Rektör Attar, Giresun Üniversitesi’nin bölgeye yönelik, sosyal bilimler alanında gerçekleştirdiği faaliyetlere vurgu yaparak, bu bağlamda; Karadeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi (KARASAM) öncülüğünde yürütülen uluslararası sempozyumlarla, bölgenin nabzının tutulmakta olduğunu, Ülkemiz ve Bölgemiz için hayati önem taşıyan “TANAP” projesi gibi önemli konularda akademik çalışmalar gerçekleştirildiğini belirtti. Amerika, Avrupa ve Kafkasya Bölgesi’nden çok sayıda uzmanın katılımı ile gerçekleştirilen bu sempozyumların, bölgenin sorunlarına ve çözüm önerilerine akademik bakış açısı getirdiğini ve bu anlamda önemli katkıların sağlandığını anlattı.
Attar“Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda dünyanın dört bir yanından akademisyenlerin ve sanatçıların katılımı ile gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Sempozyumlar konuyu hem akademik ortama hem de uluslararası arenaya taşımıştır. Üniversitemiz 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında okutulmak üzere “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” dersini, uygulamaya koymuştur. Aynı zamanda üniversitemizin tüm bölümlerinde okutulacak olan bu ders için YÖK Koordinasyon Merkezi ile işbirliği içinde “Eğiticinin Eğitimi” Seminerleri planlanmış ve Eylül ayında hayata geçirilecektir” diye konuştu.
Yaklaşık 6 saat süren toplantı sonrası YÖK Başkanı Saraç, YÖK Yürütme Kurulu üyeleri ve 27 üniversitenin rektörleri rektörlük binasında verilen kokteylde bir araya geldiler.
Toplantıya YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu ve Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu’nun yanı sıra Ordu Üniversitesi ile birlikte Adana Ahi Evran, Aksaray, Amasya, Bayburt, Bilecik, Bozok, bursa Teknik, Çankırı Karatekin, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Hitit, Karabük, Karamanoğlu Mehmet Bey, Kastamonu, Kırklareli, Kilis 7 Aralık, Mehmet Akif Ersoy, Namık Kemal, Nevşehir Hacı Bektaş Veli, Osmaniye Korkut Ata, Rize Recep Tayyip Erdoğan, Sinop, Uşak ve Yalova Üniversitelerinin rektörleri katıldı.
COMMENTS