GiresunManşet Üstü

TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ AÇILDI

KARADENİZ'İN PARLAYAN YILDIZI GİRESUN ÜNİVERSİTESİ'NİN YENİ YILDIZI TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ, HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM, RADYO TELEVİZYON VE SİNEMA VE GAZETECİLİK EĞİTİMİ VERECEK. LİSANS VE YÜKSEK LİSANS BÖLÜMLERİ DE BULUNAN FAKÜLTEDE; 2 PROFESÖR, 5 YARDIMCI DOÇENT GÖREV YAPIYOR VE 130 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR….DSC_8367 2009 yılında temeli atılan ve Rektör Prof. Dr. Aygün Attar döneminde yapımı hızla tamamlanarak bu yıl eğitim ve öğretime başlayan Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi’nin yeni binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Fakültenin yapımına önderlik eden Prof. Dr. Taner Karahasanoğlu’nun adını taşıyan salonda yapılan törenin onur konuğu Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Pasheyeva’ydı.

DSC_8304

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Jale Sarmaşık’ın konuşmasının ardından, bir ilk gerçekleştirilerek, GRÜ’nün kardeş üniversitelerinden Beykent Üniversitesi’yle interaktif bağlantı kuruldu. Rektör Prof. Dr. M.Emin Karahan’ın kutlamasının ardından, Rektör Yardımcısı, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebru Ural Güzelcik,ilk dersi interaktif ortamda verdi.

"ÇAĞIMIZIN İLETİŞİMCİLERİNİ BİZ YETİŞTİRECEĞİZ"

Törende konuşan GRÜ Rektörü Prof. Dr. Aygün Atar, Tirebolu İletişim Fakültesi’nin ilçede kurulan ilk iletişim fakültesi olduğunu hatırlatarak; kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen herkese ve Prof. Dr. Taner Karahasanoğlu’na teşekkür etti. Attar, “işadamları, STK’lar, siyasi partileri ve özellikle de kadınlar, bütün Tirebolular fakülteye sahip çıktılar. Türkiye’de 20-25 yıl önce kurulan köklü ve ünlü bir çok fakültede bulunmayan imkanlar burada sağlanmıştır. İlk kez lisans mezunu vermeden bir iletişim fakültesinde yüksek lisans ve doktora bölümleri de burada hayata geçmiştir. Tercihlerde de yüzde yüz doluluk sağladık. Çağımızı iletişim çağı. Çağın iletişimcilerini biz yetiştireceğiz” dedi.

DSC_8312

ATTAR:KAFKAS İSLAM ORDUSU'NUN YOLUNDAN YÜRÜYECEĞİZ

Rektör Attar, üniversite heyetiyle birlikte geçtiğimiz günlerde Azerbaycan’a yaptıkları gezi hakkında bilgiler verdi. Attar, “ Kafkas İslam Ordusu; Osmanlı’nın son döneminde Azerbaycan’dan gelen yardım çağrısıyla gönüllülerden oluşan 20 bin kişilik bir ordudur. 1918 yılında Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’nün kurtuluşu için mücadele veren bu ordu 1130 şehit vermiş ve bu şehitlerin 8’i Giresunludur. Geçen ay Kafkas İslam Ordusu Konferansı için Büyükelçiliğimizin davetlisi olarak Bakü’ye gittik. Onların destanını anlattık. Şehitliklerine Giresun toprağı serptiK. Gezi sırasında, Bakü’nün kurtuluşu için kurulan Kafkas İslam Ordusu’na gönüllü olarak katılan ve daha sonra Sibirya’da şehit olan Tirebolu’lu Emin Öksüz’ün torununu ziyaret ettik. Bugün açılışını yapacağımız fakültenin sergi salonuna Emin Öksüz’ün adını vereceğiz. O’nun torunu Nazım Öksüz, kanser hastası. Ameliyat olması gerekiyor. Tedavisi için Giresun Üniversitesi olarak gereken girişimleri de başlattık. Bu konuda Sayın Milletvekilimiz Ganire Pasheyevadan de desteğini bekliyoruz. Yine Giresun Üniversitesi olarak Kafkas İslam Ordusu tarihinin bilinmesi ve ortaya çıkarılması için  bir sempozyum düzenleyeceğiz. Bir dahaki yıl Kafkas İslam Ordusunun yürüyüş güzergahını tarih turizmine kazandırmak için ilk yürüyüşü biz yapacağız. Türkiye'de ilgili kurumlara yazılar yazdık.Bu konuya da sayın Milletvekilimizin desteklerini bekliyoruz” dedi.

Aygün Attar, konuşmasının sonunda; Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. Yıldönümünü kutlayacaklarını belirterek; şu değerlendirmelerde bulundu: “cumhuriyetin kadınlara ve erkeklere eşit hak ve hukukların verildiği, insan haklarının en güzel felsefesinin gerçekleştiği bir süreçtir. Eşit şartlar altında kadın ve erkek olarak hep beraber bu ortamı paylaşabilmemizin hikayesidir cumhuriyet. Gür sesle 'Biz varız, çağdaş dünyada yerimizin ne olduğunu biliyoruz' diyebildiğimiz bir süreçtir cumhuriyet. Bu süreçte herkesin bir hikayesi vardır. Milli Mücadele döneminde şehit vermeyen aile yoktur. Onun sonrasında kendi küllerinden yeniden alevlenen milletin efsaneler yazmış olduğu bir hikayedir cumhuriyet. Türk Milletinin yeniden uyanışının ve dünya sahnesinde yer almasının başlangıcdir Bu vesileyle Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyorum” diye konuştu.

DSC_8330

Törende ayrıca Fakülte Dekanı Prof. Dr. Jale Sarmaşık’ın doğum günü de sahnede pasta keserek kutlandı. Ardından fakülte kuruluşuna emeği geçenlere plaket takdimi yapıldıktan sonra açılış töreni sona erdi.DSC_8355

Fakültenin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol ve davetliler bölümleri, derslikleri ve haber merkezi, stüdyo gibi bölümleri gezdiler.

DSC_8363

Tören, Tirebolulu Kafkas İslam Ordusu Askeri Tirebolulu Şehit Emin Öksüz’ün adının verildiği salonun açılışı ile sona erdi. 

DSC_8369

Açılış törenine çok sayıda kişi ve kuruluş temsilcisinin yanı sıra; Vali Yardımcısı Barış Demirtaş, Giresun Belediye Başkan Vekili Hayati Tökez, Tirebolu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, Üniversitenin akademik ve idari personelleri ile siyasiler, STK temsilcileri, Tirebolulular ve öğrenciler katıldılar.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir