ATATÜRK STADYUMU’NDA YIKIM BAŞLADI
Giresunluların anılarında, şehrin kültüründe önemli bir yer tutan Atatürk Stadyumu’nda yıkım başladı. Stadın olduğu alana henüz ayrıntıları belli olmasa da ‘Millet Bahçesi’ adıyla TOKİ tarafından bir proje uygulanacak. Stadın yıkılmasıyla Atatürk adı da ortadan kaldırılmış oluyor. Yeni stadyuma bu adın verilmesi istekleri Vali, belediye başkanı, milletvekilleri ve Giresunspor yöneticileri tarafından kabul görmedi.
BELEDİYE ÇİMLERİNİ SÖKÜYOR
Giresunspor’un maçlarını Çotanak Spor Kompleksi’ndeki yeni stadyumda yapma kararının ardından şehir merkezi, Karadeniz Sahil Yolu ve deniz kenarındaki Atatürk Stadyumu’nda yıkım çalışmaları başladı. Stadyumun koltukları ve sahadaki çimleri sökülüyor. Çimler Giresun Belediyesi ekipleri tarafından özel araçlarla sökülüyor ve Sanayi Sitesi karşısındaki park alanına seriliyor.
Makine Kimya Enstitüsü (MKE) tarafından 18 Şubat 2021 tarihinde yapılacak olan hurda ihalesinin hemen ardından arazi TOKİ’ ye devredilecek. Nisan veya Mayıs ayı içerisinde ise TOKi tarafından projenin yapım ihalesi gerçekleştirilecek.
ŞENLİKOĞLU’NA GÖRE GİRESUNLULAR İÇİN “ÇİMLERİN MANEVİ DEĞERİ VAR MIŞ!
Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, unutulmaz anıların yaşandığı Atatürk Stadı çimlerini yaşatmak için doğu parka getirdiklerini söyleyerek: “Bu çimlerin bütün Giresunlular için manevi değeri olduğu düşüncesini ön planda tutarak doğu park projesinde kullanmak istedik.” dedi.
Atatürk Stadyumu’nun tarihi çok eskilere gidiyor. 1941 yılında yapılan stat bugünkü görünümüne ve çimlerine 1982 yılında kavuştu. 12 bin 191 koltuk kapasiteli stadyumda pek çok futbolcu, teknik direktör yetişti. Giresunspor’un 1.Ligdeki yılları da dahil nice başarılara, bayram kutlamalarına, konserlere, mitinglere ev sahipliği yaptı.