EğitimGiresunManşet Üstü

ATTAR, ORDU KAYMAKAMLARINA BAŞARIYI ANLATTI

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Ordu Valisi Kenan Çiftçi’nin daveti üzerine, kaymakamlarla yapılan toplantıda ‘‘Başarılı Bireyler Yetiştirmede Üniversitelerin Rolü’ Konulu bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, ilçe kaymakamları ve diğer kuruluşların temsilcilerine Giresun Üniversitesi hkında bilgiler de veren Attar,  “Giresun Üniversitesi; 12 fakültesi ve 1 devlet konservatuarı, 25 bin öğrenci mevcudu ile yeni bir üniversite olmasına rağmen hızla büyüyen ve gelişen bir üniversitedir. Uluslararasılaşmaya büyük önem vermekteyiz. Bugün 40’ın üzerinde devletten 401 uluslar arası öğrenciye sahibiz” dedi.

"ORDU İLE GÖNÜL BİRLİKTELİĞİ OLACAK"

7ca5e4b6b4

Ordu ve Giresun’un Türkiye’nin birbirine en yakın iki ili olması hasebiyle her alanda işbirliği içinde olması gerektiğine dikkat çeken Attar, konuşmasında, “Halen inşaatı hızla devam eden ve hepimizin de sonucunu bir an önce görmeyi arzu ettiğimiz ve dünyanın başarılı projelerinden birisi olan Ordu-Giresun Havalimanından sonra doğal olarak Ordu ve Giresun arasındaki fiziki birleşmenin, bir gönül birleşmesini de beraberinde getirecektir” ifadesinden bulundu.

Karadeniz Bölgesinin jeopolitik konumunu göz önünde bulundurulduğunda, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin illerinin bilimsel gelişiminin bir bütünlük arzettiği gereğine inandığını ifade eden Rektör Aygün Attar, “Son yıllarda devlet politikasının bir gereksinimi olarak, benim de şahsi düşüncem son derece başarılı bir proje olarak gördüğüm her ilde bir üniversite açılması gerçeğinden yola çıkacak olursak, üniversitelerin birbirlerinin yaptıklarını tekrar etmemesi gerektiğini, bu anlamda üniversitelerimizin bireysel inisiyatif kullanarak bölgede değişik konuları üstlenerek öne çıkması gerektiğini düşünenlerdenim” dedi.

Üniversitelerin şehirle bütünleşmesinin arzu edildiğini dile getiren Attar, “Üniversitelerin üstlendiği misyonlarla ilgili şunu söylemek istiyorum. Üniversitelerde Akademisyenlerin farklı bir kimlikle, farklı bir sıfatla, daha elit diye tabir edilen bir tabakayı oluşturduğu gerçeği ile karşı karşıyaydık. Böylece avam diye nitelendirdiğimiz halkla üniversiteler arasındaki bir kopukluk söz konusu idi. Oysa son dönemlerde en fazla arzu edilen şey, üniversitelerin şehirle bütünleşmesidir. Bu anlamda bir üniversitenin açılmasını son derece isabetli buluyoruz” diye konuştu.

Üniversitelerin gençliği çatısı altında bulunduran kurumlar olduğunu dile getiren Rektör Attar, “Üniversiteler, toplumun dinamiğini çok iyi bir şekilde tespit etmesi gerekiyor. Üniversitede çalışan herkesin, 67 yaşın

da olan bir akademisyenin de, 30’lu yaşlarda henüz yolun başında olan bir akademisyenin de gençliğin ruhuna, gençliğin düşüncelerine uygun bir şekilde, gençlikle diyalog kurulması gerekmektedir. Bu kaçınılmaz bir gerçektir” dedi.

003

"BAŞARI ŞANSA BAĞLI DEĞİL"

Kaymakamlara, başarılı olmanın yollarını anlatan GRÜ Rektörü Attar şunları söyledi:“Başarıya giden yolun bir çizelgesini çizmemiz gerekiyorsa, başarı denen şey; bugünkü hayatımızda, aile hayatımızda, iş hayatımızda bir hedefin belirlenmesi ile ilgili gerçekleşebilecek bir süreçtir. Hedefimiz olmadığı zaman, çok çalışırız ama çalışmamız sadece yorgunluğu beraberinde getirir. Başarı, kesinlikle şansa bağlı değildir. Çünkü, çalışmadan başarılı olabilen insan pek görmedim. Çalışmadan başarılı olmak mümkün değil. Başarı şansa bırakılmayacak kadar ciddiyetli bir iştir, ciddi çalışmaların ürünüdür.

İş hayatında, okul hayatında, günlük hayatta dozunda disiplin, başarıya giden yolda bir çok engelleri ortadan kaldırır. Disiplinin dozunda olması son derece önemli. Tüm bunların yapılabilmesi için bir insan karakterinde en önemli meziyet, özgüvendir. Başarılı olmayı gerçekten istiyorsak, önce buna muktedir olduğumuza kendimizi inandırmamız gerekiyor. Özgüvenimizin olması gerekiyor”

Rektör Attar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mutluluk ve güleryüz, yaptığımız işi severek başarılı olabildiğimiz zaman bizlerden lütfünü esirgemeyen özelliklerdir. Zor coğrafi koşularda çalışan genç, mesleğin başında olan kaymakam arkadaşlarımızın iyi anlamda motive olmasına sebebiyet verecek ve güne keyfili başlamanın vermiş olduğu bu enerji verimli çalıştırmaya dönüştürecektir. İkna edici olma önemli özelliklerden biridir. Dürüst davranmak bize her zaman kazandıracaktır. Başarılı olabilmenin yolu daima yeniliklere ve gelişmelere açık olmaktır. Gerçekçi olmayı kaybetmeden her zaman pozitif yaklaşmaktır. Kendimizi iyi tanımamız gerekiyor. Kabiliyetlerimizi, eksikliklerimizi ve artılarımızın farkında olmamız gerekiyor. Çalışma arkadaşlarımıza da bu yaklaşımla bakmamız gerekiyor.”

Vali Kenan Çiftçi’nin kaymakamların kendilerini geliştirmeleri ve yetiştirmeleri yönünde yaptığı çalışmaları ve çabaları takdirle karşıladığını ifade eden Aygün Attar, “Sayın Vali Kaymakamların tümünü telkin ediyor ve ısrar ediyor master yapın diye. Okumak hiçbir zaman geç değil. Sayın Valinin okumaya önem vermesi son derece önemlidir” diyerek, konuşmasını tamamladı.

 Ordu Valisi Kenan Çifçi ise “Sayın Rektörümüz ülkemizin en önemli siyaset bilimcilerinden biridir. Davetimizi kırmayıp gelerek bizimle değerli görüşlerini paylaştığı için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Gelecekle ilgili planlama ve projelerimizde bugün yapmış olduğu konuşmalarından çok fayda göreceğimizi düşünüyorum” diye konuştu. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir