Giresun Belediyesi’ne ait eski itfaiye binasının takas yoluyla devredilmesi sonrasında inşaatına başlanan ve 6 ayda tamamlanan, yaklaşık 1.000.000 TL’ye malolan Çınarlar Polis Merkezi Amirliğinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Merkez önünde trafiye kapatılan caddede düzenlenen törende, açılış konuşması yapan İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, “Adaletin ilk kapısı olarak bilinen Polis Merkezlerinin bulundukları mahalde güvenlik algısını yükselttikleri bilinen bir gerçektir. Bugün bir örneğini gördüğümüz bu modern polis merkezi amirliği, halkımıza Avrupa Birliği standartlarının üstünde fiziki bir ortam hazırlamıştır. Bu hizmet binamızda Giresunluların hak ettiği çağdaş, vatandaş odaklı, hızlı ve verimli bir güvenlik hizmeti üretmeyi hedeflemekteyiz” dedi.
Öztürk, bugün itibarıyla 6 adet bisiklet ile oluşturulan martı timlerinin, Bağcılar Belediyesi’nin Giresun il özel idaresi hibe ettiği 2, Emniyet genel Müdürlüğü’nden 3, ve Espiye’lilerin katkıları ile alınan 2, mübadeleden alınan 2, adet oto olmak üzere toplam 9 adet hizmet otosunun da hizmete girdiğini söyledi.
Giresun’da güzel hizmetlerin olduğunu belirterek sözlerine başlayan Vali Hasan Karahan da, binaya yer tahsisi yapan belediyeye, yapımında katkısı olan İl Genel Meclisine ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti.
Şehrin merkezinde polis merkezine ihtiyaç olduğunu dile getiren Vali Karahan, polis merkezinin en iyi şekilde dizayn ederek halkın hizmetine sunduklarını kaydetti.
Bakan Nurettin Canikl,"Karakolun yüzü soğuktur" söyleminin değiştiğini belirterek, şöyle konuştu: "Güven içerisinde, huzur içerisinde buralarda yaşayabilmek, bu topraklarda gezebilmek ve nefes alabilmek, emniyet teşkilatımızın görevi bu, bütün kamunun görevi bu. Herkes kendi alanında millete hizmet göreviyle yetkilendiriliyor ve görevlendiriliyor. Bu açıdan bakıldığında belki şunu diyebilirsiniz, elbette karakol da sonuç itibarıyla millete hizmet etmeyi şiar etmesi gereken diğer tüm kamu kuruluşları gibi bir kurum. Dolayısıyla elbette millete karşı yüzü sıcak olacak."
Canikli, hükümet olarak emniyet teşkilatının ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin güvenlik görevini en iyi şekilde yapabilmesi için ihtiyaç duyduğu her türlü donanımı sağlamaya çalıştıklarını dile getirerek, bu kurumların geçmişe göre daha sofistike araçları kullanabildiğinin altını çizdi.
Ülkeyi korumak için savunma sanayi ürünlerinin mutlaka "bu milletin evlatları" tarafından yüzde 100 yerli yapılması gerektiğine işaret eden Canikli, güvenliğin Türkiye'de aynı şekilde sağlanması gerektiğini vurguladı.
Protokol konuşmaları bölümünde merkezin yapımında emeği olan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'ya söz verilmemesi yadırgandı.
Konuşmanın ardından Bakan Canikli, Vali Hasan Karahan, Milletvekilleri Mehmet Geldi, Adem Tatlı, Belediye Başkanı Kerim Aksu beraberindeki heyetle merkezin açılış kurdelesini kesti. NEZARETHANEYİ ÇOK BEĞENDİ, KONFORLU BULDU.
Canikli, ardından polis merkezinin katlarını nezarethane ve sorgu odalarını gezdi ve Müdürü Uğur Öztürk’ten bilgi aldı.Bakan, özellikle nezarethanedeki konforla ilgili hayranlığını dile getirdi.
Daha sonra bir çağrı merkezinin açılışına katılan Canikli, burada bir çağrıyı alarak müşteriyle konuştu.