Dünyanın en büyük beşinci turizm fuarından biri olan İstanbul Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) İstanbul Büyükçekmece TÜYAP Fuar Merkezi’nde Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Numan Kurtulmuş tarafından açıldı. Giresun Valiliği, DOKA (Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı) tarafından tahsis edilen stantta, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından temsil ediliyor.
25-28 Ocak 2018’ e kadar gezilecek olan 85 ülkeden 5 bin firma ve markanın bira arada olduğu fuarda, otel işletmeleri, turizm işletmeleri, tur operatörleri, seyahat acentaları, turizm tedarikçileri, resmi kurumlar, diplomatik temsilcilikler, etkinlik organizatörleri, akademik kurumlar yer alıyor.
Fuara katılan Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, bölgemizi turizm alanında bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini kaydederek, bu kapsamda bölgenin EMİTT fuarında en iyi şekilde tanıtıldığını söyledi.
Turizmde istenilen seviyeye gelmek için bölgemizde çalışmalar yapıldığını söyleyen Vali Sarıfakıoğulları “Bölge için yapılacak nitelikli çalışmalar ile çok büyük bir turist potansiyelini bölgemize çekmek mümkün. Bu bölgeyi cazibe merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. Bölgemizde birçok turizm potansiyeli içeren değerlerimiz var. Bunları ön plana çıkaracağız. Bu kapsamda bulunduğumuz EMİTT fuarı da bölgenin turizmden hak ettiği payı almasına katkı sağlayacaktır” dedi.
Dünyanın önde gelen turizm fuarlarından biri olan ve çok sayıda turizmcinin buluştuğu EMITT Fuarı’nda; Giresun’la ilgili doğa ve kültür turizmine yönelik yapılan çalışmalar, yeni açılan işletmeler, kültürel değerler ve Giresun Mutfağı turizm operatörleri, turizm yazarları, basın, gezginler ve turizm profesyonelleriyle paylaşılıyor, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de ilimizin tanıtımı için Broşür, CD, harita, Proje kapsamında oluşturulan Giresun’la ilgili Kültür Envanterleri, rotaların yer aldığı kitapçıklar dağıtıyor.
Turizm profesyonelleri, tur operatörleri, araştırmacılar, gezginlerin, sanatçıların ve ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Giresun standında yöresel sahne etkinlikleri ve gösteriler oldukça beğeni gördü.
Fuarın 2 inci gününde; saat 15:30-16:00 arasında Fuar 12. Salon girişinde yapılan sahne etkinliğiyle, UNESCO’nun “Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi” ne giren Islık Dili (Kuş Dili) gösterisi oldukça ilgi uyandırdı. Kuşköy Kuş Dilini Tanıtma Kültür ve Turizm Derneği üyelerinin yaptığı etkinliği izleyen katılımcılar bir yandan ıslıkla konuşma denemeleri yaparken, bir yandan da Görele Kemençesi eşliğinde horon oynayarak keyifli anlar yaşadı.