Giresun Kent Konseyi Olağan Yürütme Toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda gündem konulara görüşülerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
“KADIN ve AİLE DANIŞMA MERKEZİ PROJESİ”
İlk gündem maddesinde Kadın Meclisi Başkanı Emine Altun Şenel, hazırladıkları Kadın ve Aile Danışma Merkezi projesi hakkında konseye bilgi verdi. Kurulmak istenilen bu merkezin Giresun için bir ihtiyaç olduğunu kaydeden Şenel, yürütme kurulu üyelerine projenin içeriği, faaliyet alanları ve fiziki şartlarını aktardı.
Kent Konseyi Başkanı N. Uğur Karaibrahimoğlu da konu ile ilgili olarak, 2 Nisan Otizm Farkındalık Haftası’nda yaptıkları ziyaretlerde Giresun’da Çocuk Pedagog’u ve Çocuk Nörolojisi hekimlerinin olmaması ve de öğretmen eksikliği olduğunu gördüklerini, yapılacak Bu Aile Danışma Merkezi’nden bu konularda da yararlanılabileceğini, dolayısıyla bu projenin her konuda büyük önem arz ettiğini vurguladı.
Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ayşe Özcan konu ardından söz alarak Giresun Üniversitesi’nin toplumsal cinsiyet eşitliği merkezli olarak Unesco’nun bir kürsüsünün Giresun’da olmasını istediğini belirtti. Bunun için de Kent Konseyi ve STK’ların destek beklediklerini belirtti. Özman konu hakkında üyeleri bilgilendirdi. Hayati Tökez de konuya destek vererek konuyla ilişkin daha önceden belediye meclisi tarafından kadın-erkek eşitliği hakkında bir komisyon kurulduğunu belirtip konuya ilişkin destekte bulunacaklarını söyledi. Başkan Karaibrahimoğlu oldukça hassas olan bu konuya Kent Konseyi olarak gerekli desteği sağlayacaklarını kaydetti.
“GEDİKKAYA’NIN TURİZME AÇILMASI”
Başkan Karaibrahimoğlu daha sonra Gedikkaya’nın turizme açılması maddesini değerlendirdi. Giresun’un en önemli değerlerinden biri olan Gedikkaya’yı kullanamamanın şehir için bir kayıp olduğuna dikkat çekerek, bu konu ile ilgili Giresun Belediyesi’nin bir projesi olduğunu ancak proje uygulanana kadar en azından buraya çıkmak için basit bir patika yol yapılmasının, halkın burayı tanıması ve kullanması adına büyük önem taşıdığını vurguladı.
“FINDIK MÜZESİ”
Toplantının son gündem maddesi Fındık Müzesi oldu. Başkan Karaibrahimoğlu 2004 yılında şahsi olarak bu konuda bir proje hazırladığını, yine daha sonraki yıllarda Mimar Uğur Ömür Tarakçı tarafından yine bir proje hazırlandığını ancak her iki projenin de yer sorunu nedeni ile gerçekleştirilemediğini belirtti. Fındık Müzesi’nin ziyaretçiye fındığın gelişim sürecinden oluşum sürecine kadar geçirdiği evreler, fındık yetiştirilmesi, fındık çeşitleri, fındığın satış tarihi ve fındık satışı standlarının bulunacağını da dile getiren Karaibrahimoğlu, “Eğer Giresun olarak, fındığımıza sahip çıkacaksak, fındık denilince akıllara önce Giresun gelmesinin baki kalmasını istiyorsak bu müze Giresun’a kesinlikle yapılmalıdır” dedi. Karaibrahimoğlu daha sonra yapılan projeleri bir sunum eşliğinde üyelere aktardı.