Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, eski tarihi rektörlük binasında yıl sonu değerlendirme toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Üniversitenin mevcut durumu ve hedefleri konusunda değerlendirmelerde bulunan Can, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bulunduğu alanı bir sağlık kampüsü haline getirmeyi planladıklarını hastane yanında bulunan ve Türk Telekom’a ait olan arsanın da kamulaştırılarak, yerine Diş Hekimliği Fakültesini taşımayı düşündüklerini söyledi.
Üniversite bünyesinde bulunan 13 fakülte, 3 enstitü, 5 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu ve 1 devlet konservatuarında önlisans, lisans ve lisansüstü olmak üzere toplam 26 bin 580 öğrencinin öğrenim gördüğünü anlatan GRÜ Rektörü, bundan sonraki dönem içinde eğitim öğretim faaliyetlerinin daha verimli hale getirilmesi için bazı yerleşim planlamaları yaptıklarını dile getirdi.
Ağır pandemi şartları altında çalışmak zorunda kalmalarına rağmen, kampüsteki bir çok sorunu çözmeyi başardıklarını, öğrenci yemekhaneleri, personel yemekhanesi, kantin, alışveriş çarşıları, dinlenme alanları, kütüphane, bilgisayarlı ders çalışma odaları inşa ederek, bu ünitelerin kapasitelerini öğrenci ihtiyaçları doğrultusunda artırdıklarını ifade eden Rektör, göreve geldiğinde büyük bir sorun olarak karşılarına çıkan Spor Bilimleri Fakültesi inşaatını tamamladıklarını, ek bütçe alıp kamulaştırma yoluyla fakülte yolunu tanzim ettiklerini, daha önceden inşaat hafriyatlarıyla atıl durumda bırakılan alanı sil baştan düzenlediklerini ve Üniversite camisi ile birlikte öğrencilerin hizmetine sunduklarını belirtti.
Güre Yerleşkesi içinden geçen yolun Giresun Belediyesi ile birlikte yeniden düzenleneceğini anlatan Rektör Can, Fiskobirlik Entegre Tesislerinin bulunduğu alanın Üniversitenin geleceği açısından önemli olduğunu hatırlatarak, giriş kapısı ile birlikte, güvenlik sorunları çözülmüş bir kampüs hayal ettiklerini, bunun için yılmadan çalışacaklarını dile getirdi.
En kaliteli fındığın Giresun’da yetiştiğini dile getiren Rektör Can, Yükseköğretim Kurulu tarafından Giresun Üniversitesi’nin fındık temalı ihtisas üniversitesi ilan edildiğini belirtti. Rektör Can, ihtisas konusuyla ilgili hazırlanan ve toplam 31 milyon 88 bin 275 lira bütçeli 8 projeyi, Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı’na sunduklarını bildirdi.
Sağlık hizmetlerinin gelişmesiyle çevre illere sevklerin azaldığını belirten Can, “Her geçen gün Ordu’ya ve Samsun’a sevk ettiğimiz hasta sayısı düşüyor. Günlük ortalama 4 bin poliklinik hizmeti veriliyor. Bu rakam yaz mevsiminde 5 bine kadar çıktı. 400 yataklı Aksu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yatak doluluk oranı yüzde 90’ın üzerinde. Ek bina ihtiyacımız var. Bu konuda hastanenin yanında bulunan arsayla ilgili görüşmelerimiz var. Bir kısmına ek bina yapmayı planlıyoruz” dedi.
Rektör Can, Diş Hekimliği Fakültesiyle ilgili uzun süredir çalıştıklarını belirterek, hastanenin en geç bir ay içerisinde hizmet vermeye başlayacağını dile getirdi.
Can, “Diş Hekimliği Fakültemizde 27 akademisyenimiz var. Akademisyen sayımızı artırmaya devam ediyoruz. Nizamiye mahallesinde binamız vardır. Burayı dönüştürdük. Geçen yıl fakültemiz 62 öğrenci kabul etti. Bu yıl 72 öğrenci kabul etti. Öğrencilerimiz yeni binada öğrenimlerine devam ediyorlar. Hastaneyi çok yakın bir tarihte açacağız. Umudumuz, hayalimiz, arzumuz hiçbir hemşehrimiz Ordu’ya, Samsun’a ve Trabzon’a gitmeden bütün dişle ilgili problemlerini Giresun’da çözsün istiyoruz. En geç bir ay içerisinde hizmete almayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Teknopark inşaatı hakkında bilgiler veren Rektör Can, inşaatın tamamlanmasından sonra Teknopark ile birlikte Üniversite ve İş dünyasının bir araya gelerek çok büyük projelere imza atacaklarına inandıklarını belirtti.
Basın toplantısının ardından gazetecilerle birlikte Diş Hekimliği Yerleşkesine gidilerek, fakültenin hizmete giren bölümleri basın mensuplarına gösterildi. Daha sonra Güre son iki yıl içinde gerçekleştirilen inşaatlar, düzenlemeler, fiziki ve sosyal donatılar gezdirilerek, bu üniteler hakkında geniş bilgiler verdi.