GİRESUN ÜNİVERSİTESİ'NDE İYİ ŞEYLER OLUYOR…
Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, görev dönemini değerlendirmek üzere bugün bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Attar, yaptığı konuşmada üniversitenin en önemli ihtiyacının yurt ve sosyal alanlar olduğuna dikkat çekerek; öğrencilerin bu nedenle geri gidebileceği uyarısında bulunarak, yetkililere ‘seferberlik’ çağrısı yaptı.
Aygün Attar, “eksikliğimiz” diye özeleştiri verdi ve bundan sonraki süreçte akademik başarı elde etmeyi bir hedef olarak gösterdi.
REKTÖR ATTAR:SIRA AKADEMİK BÜYÜMEDE…
GRÜ Rektörü Prof.Dr.Aygün Attar, uzun bir aradan sonra ilk kez basın mensuplarının karşısına çıktı. Sahil Sosyal Tesisleri’nde kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Attar, konusunda uzman, akademik personel sayısının iki yılda iki katına çıktığını hatırlatarak; 2 yılda 6 Fakülte, 6 Meslek Yüksekokulu, 3 Yüksekokul ve 9 yeni Araştırma Merkezi kurulduğunu ve 2014 yılı itibarıyla; 13 fakülte, 3 enstitü, 6 yüksekokul, 1 Devlet Konservatuarı, 12 Meslek Yüksekokulu ve 13 Araştırma Merkezine ulaşıldığını anlattı
Giresun'a oldukça yakın ve büyükşehir olan Trabzon ile Ordu illerinin arasında yer alan Giresun Üniversitesi’nin, tercih edilmede ve %100 doluluk oranına ulaşarak, Türkiye rekorunu kırdığını söyleyen Attar, geçen süre içinde pek çok başarılara imza atıklarını belirtti ve, “sıra akademik başarı ve büyümeye geldi. Akademik başarı ve büyümede bilimsel açıdan sevindirici haber alma özlemi içerisindeyiz. Bu eksikliğimizi de kısa sürede gidereceğiz" ” diye konuştu.
“ULUSAL VE ULUSLARASI ALANDA HIZLA BÜYÜYORUZ, FARK YARATIYORUZ”
Rektör Attar; “Giresun Üniversitesi’nde rektör olarak göreve geldiğimizde iki önemli hedefim vardı. Bunlardan birisi bir kadın, bir anne olarak üniversitemizde Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin kurulmasıydı. Bu projeyi hayata geçirerek üniversite olarak uluslararası arenada adından söz ettirir hale geldik. İkinci hedefimiz ise daha önce Cumhuriyet Üniversitesi’nde okuyan Tıp Fakültesi öğrencilerimizi Giresun’a getirmekti. Bunu da başardık. Tıp Fakültesi öğrencilerimizin Giresun’a getirilmesiyle Tıp Fakültesi’de konuşulmaya başlandı ve Tıp Fakültesi ihtiyacı artmış ve hedefimiz de bu alanda büyümüştür” ifadesini kullandı.
“Giresun Üniversitesi, 26 bin öğrenci mevcudu, 723 akademik, 343 idari ve 243 hizmet sözleşmeli personeliyle eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdüren; ulusal ve uluslararası platformlarda hızla büyüyen ve fark yaratan bir üniversite konumuna gelmiştir” diyen ve bilgiler veren Giresun Üniversitesi Rektörü Attar, “Giresun Üniversitesi; Avrupa'dan, Balkanlar'a – Orta Asya'dan Kafkasya’ya uzanan, geniş bir coğrafyada 50’ye yakın ülkeden 611 uluslararası öğrencisiyle de bir dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerlemektedir” diye konuştu.
GRÜ Rektörü Attar şunları söyledi: “Üniversitemizin sadece bilim yapan değil, aynı zamanda bilimin stratejisini üreten ve bu anlamda da bölge siyasetine katkıda bulunan bir üniversite iddiasında olduğunu kamuoyuyla paylaşmıştık. 2012 yılından 2015’e uzanan bu zorlu ve önemli süreçte GRÜ olarak kurumsallaşma yolunda önemli adımlar atarken, fiziki donanım ve kapasite açısından da büyük başarılara imza attık. Bugün itibarıyla; hedeflerimizin birçoğu gerçekleştirilmiş, verdiğimiz sözlerin de büyük bir bölümü gerçekleşmek üzere projelendirilmiştir. Bunları sizlerle paylaşmaktan kıvanç duyuyorum” .
“SAĞLIK KAMPÜSÜ İHALE EDİLDİ, BÜTÇE 60 MİLYONDAN 140 MİLYONA ÇIKTI”
Attar, “Göreve geldiğimizde tek bir doktora programı olmayan üniversitemizde, şu an itibariyle İktisat, İletişim Bilimleri, Sosyal Bilgiler Eğitimi, Türk Dili ve Edebiyatı, Biyoloji dallarında doktora programlarına sahibiz.
2012 yılı bütçesi 60 milyon lira iken, bugün yaklaşık 140 milyon lira gibi rekor bir bütçeye ulaştık. Bir yıl gibi kısa bir sürede , zorlu çalışmalar sonucu 55 bin m2 alanda inşaatlarımız tamamlanmış, Üniversitemiz daha modern ve geniş hizmet binalarına kavuşmuştur. Oldukça kapsamlı bir proje olan Sağlık Kampüsü Projemizin inşaat ihalesi de 04 Aralık 2014 tarihinde yapılmış olup, 2016 yılında bitirilip teslim edilecektir” dedi.
“SOSYAL ORTAMLAR ŞART, SEFERBERLİK BAŞLATMALIYIZ”
Rektör, öğrencilerin ihtiyacı konusundan şunları söyledi:”Öğrencinin burada mutlu bir hayat sürebilmesi için çok acil olarak sosyal ortamların oluşturulması şarttır. Eğer bu sağlanamazsa bu yükselişin geri gidişi kaçınılmazdır. Burada tüm Giresunlulara ve kurumlara; başta Valilik, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası ve Esnaf Odaları gibi STK lara önemli görevler düşmektedir. Siz değerli basın mensuplarına da Giresun adına bu konuda ciddi görev ve sorumluluklar düşmektedir. Öğrencinin şehrimizde severek kalması için ortak projeler üretme yolunda geç kalınmış bir seferberliği hep birlikte başlatmalıyız “.
Kahvaltılı toplantıya, Rektör eşi Sadık Attar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mahir Kadakal, Prof. Dr. Kürşad Yapar, Rektör Danışmanı Doç.Dr. Kültiğin Çavuşoğlu, İİBF Dekanı Prof. Dr. Selçuk Duman, Tirebolu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jale Sarmaşık, Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Altıntaş, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurahman Haçkalı, GGD Başkanı Bekir Bayram ve ilimizde görev yapan bazı yerel gazeteciler katıldı.