Giresun

Giresun Valiliği Gürcistan ve Azerbaycan’da fındık için proje geliştiriyor

Giresun Valiliği, Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan arasında sürdürülebilir fındık tarımını desteklemek amacıyla Corylus Projesi’ni hayata geçirmek üzere harekete geçti.

TÜBİTAK Koordinatörlüğü Destekleme Programı çerçevesinde Batum’da bu amaçla düzenlenen toplantıda, 25 konsorsiyum üyesi ve 60 bilim insanı bir araya gelerek projenin temelini oluşturdu. 22-24 Şubat tarihlerinde Batum Hilton Otel Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Giresun Vali Yardımcıları Mehmet Fikret Çavuş ve Mehmet Fatih Yakınoğlu, AB ve Dış İlişkiler Proje Koordinatörü Cem Mutlu Türkseven ile diğer yetkililer katıldı.

Giresun Valiliği AB ve Dış İlişkiler Proje Koordinatörü Cem Mutlu Türkseven, projenin amaçları ve iş paketleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

Programın açılış konuşmasını Türkiye Konsorsiyumu adına Giresun Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş yaparken, ayrıca Batum Shota Rustavelli Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Tamar Siradze, Gürcistan Proje Koordinatörü Prof. Dr. Guguli Dumbadeze ve Gürcistan Horizon Programları Sorumlusu Shota Rodinadze katılımcılara hoş geldiniz konuşmalarını gerçekleştirdi.

Proje Amaçları ve Kapsamı

Projenin temel amacı, bölge ülkeleri arasında bir Mükemmeliyet Ekosistemi Ağı kurarak fındık tarımında kaliteyi ve verimliliği artırmak. Aynı zamanda, proje kapsamında Türkiye’nin yanı sıra Gürcistan ve Azerbaycan’a da mentörlük desteği sağlamak.

Konsorsiyum Üyeleri ve İş Paketleri

Projenin Türkiye konsorsiyum üyeleri arasında Giresun Üniversitesi, Fındık Araştırma Enstitüsü, DOKA, Karadeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği, Trabzon Üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi (AÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Ordu Üniversitesi (OÜ), Agrobigen Araştırma ve İnovasyon Ltd. Şti., Organik Tarım Okulu, Doğa Koruma Merkezi Vakfı (DKM), Karadeniz Ekolojik Kalkınma Derneği yer alıyor.

Gürcistan Ekosistemi ise Ajara Tarım Bakanlığı, Shota Rustaveli Devlet Üniversitesi, Georgia Tarım Üniversitesi, Iakob Gogebashvili Telavi Devlet Üniversitesi, Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi, Geofert LLC, Ltd Megatest, LLC KESKIA, Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Derneği, Gürcistan Fındık Üreticileri Birliği gibi kuruluşlardan oluşuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir