Aktüel

GİRESUN’DA ÇAĞRI MERKEZİ NUMARALARI 112’DE TOPLANDI

Merkezin inşaatı için 15 milyon 247 bin Lira harcandı

112 Acil Çağrı Merkezi Giresun Teyyaredüzü Mahallesindeki kendi binasında hizmet vermeye başladı. Törenle açılışı yapılan merkezle, farklı acil yardım çağrıları için kullanılan (İtfaiye: 110, Jandarma: 156, Polis: 155, Sağlık: 112, Orman: 177, Sahil Güvenlik: 158, AFAD: 122) numaraları (112) numarası altında toplandı. Model ile tüm ekiplerin en kısa sürede olay yerine ulaşmalarını amaçlıyor. 
Giresun 112 Acil Çağrı Merkezi ile ilgili bazı bilgileri de basın mensupları ile paylaşan Vali Enver Ünlü, 2018 yılında yapımına başlanan Merkezin inşaatı için 15 milyon 247 bin Lira harcandığını açıkladı.
Ünlü “Acil çağrı yapılmasını gerektirecek durumlarda vatandaşlarımızın birden çok numara yerine tek bir numarayı bilmeleri ve Acil çağrı alındıktan sonra ihtiyaç duyulacak tüm ekiplerin en kısa sürede olay mahalline ulaşmaları. Böylelikle zaman ile maliyet tasarrufu ve hizmette etkinlik sağlanarak ilgili kurumlarımız arasında koordinasyon ve işbirliği de artırılmış olup, asılsız çağrılar nedeniyle iş yükünün artmasına ve vatandaşlarımız nereyi arasam diye düşünmesinin de önüne geçilmiştir” diye konuştu.
112 Acil Çağrı Merkezlerinde kullanılan yazılım dünyanın birçok yerinden ödül alan, yüzde yüz milli ve yerli bir kodlamanın ürünü yazılım kullanıldığını ifade eden Vali Ünlü “Bu akıllı yazılımla gelen bütün ihbarların analizleri yapılacak, örnek vermek gerekirse; hangi bölgede hangi suçlar işleniyor, yangınlar nerede çıkıyor şeklinde detaylı tespitler yapılarak ileri de kurumlarımız için önemli bir veri kaynağı oluşturulmuş olacak. Öte yandan coğrafi bilgi sistemleri sayesinde olay mahallinin tespiti, araç takip sistemi sayesinde araç ve ekiplerin sevk ve idaresi de daha verimli bir hale geliyor” diye konuştu.
Giresun 112 Acil Çağrı Merkezine gelen ilk çağrıyı yanıtlayan Vali Enver Ünlü, çağrı merkezine düşen hasta nakil talebini sağlık birimine yönlendirdi.Merkezin yerleşkesinde 5.160 m² kapalı alan, 234 m² çağrı merkezi salonu, Eğitim salonu, Acil Durum Yönetim Merkezi, Aynı anda 100’ün üzerinde personelin yemek yiyebileceği yemekhane, 150 m² spor salonu, 1500 m² açık park alanı ve 668 m² kapalı otopark, Bay ve bayan personellerin ayrı kullanabileceği dinlenme odası ve banyoları ile mescit alanları bulunuyor.
7/24 kesintisiz faaliyet gösteren merkezde; Müdür, 1 Mühendis, 1 Tekniker, 6 Teknisyen, 1 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, 15 Çağrı Karşılama Personeli, 2 Hizmetli olmak üzere toplam 26 personel görev yapacak.
Açılış törenine Vali Enver Ünlü, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman, Vali Yardımcımı Mehmet Fikret Çavuş, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Osman Öden, Giresun İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Muhammet Sevinç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve ilgili daire amirleri katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir