Giresun

MEHMET YILMAZ’DAN AKP’LİLERİ MAHCUP EDEN TESPİTLER

Giresun İl Genel Meclisi’nin toplantısında konuşan CHP Grup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, fındık alımı ile Giresun limanını gündeme getirerek, “tüm dünyada taban fiyatı ürün pazara inmeden önce ilan edilirken, siz bu ayda kimin fındığına fiyat verdiniz ?” diye sordu.

TBMM’de AKP dışındaki tüm partilerin desteklediği araştırma önergesinin reddedildiğini hatırlatan Yılmaz, “üreticilerimizin içini acıtan bu olayın” usulden” olduğu yine AKP Milletvekili Sabri Öztürk tarafından savunulmuştu” dedi.

Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü” Fındık için ,yoksul üretici için, başından beri kaçak güreşen iktidar, yeni bir “usul” olarak sezon öncesi Temmuz ayında 70 bin ton fındık satarak, şimdi de Kasım ayında taban fiyatı açıklayarak, kimin iktidarı olduğunu tam olarak ortaya koymuştur. CHP Grubu olarak, Fındık fiyatı için bir öneride bulunmuştuk. Bu da, yasal olarak bir fındık piyasası düzenleme ve denetleme kurulu oluşturulması ve her yıl fındık fiyatının bu kurul tarafından belirlenmesi önerisi idi. Maliyet ve rekolteye göre, ürün pazara inmeden  bir fiyat belirlenerek, bu fiyatın altında ürün ihracına izin verilmemelidir demiştik .”

“GİRESUN LİMANINA KONULAN UCUBE BİNAYI ALKIŞLADILAR”

Mehmet Yılmaz, Giresun limanı konusuna da değinerek: “Giresun Limanı, yapılan imalatlar açısından, özellikle imar ve kent estetiği yönünden tartışmaya açılmıştı. Ancak ne acıdır ki, 20 yıldır çalıştırılmayan Giresun limanı için ağzını açmayan, liman faaliyeti ile uzaktan yakından ilgisi olmayan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ucube binası limanın vitrinine kondurularak, şehrin bir penceresi kapatılırken alkışlayan AKP’li siyasetçiler bu tartışmayı başlatmışlardır. Oysa ki bu tartışma birilerinin çıkarı için değil, gerçekten Kent estetiği ve imar açısından mutlaka yapılabilir. Ancak, öncelikle Giresun  olarak “üzüm mü yiyeceğiz, yoksa bağcıyı mı döveceğiz” buna karar vermeliyiz. İlimizin Kalkınma stratejisinin önemli bir ayağı olan Limanımızın yeniden eski canlılığına kavuşturulması en önemli ortak hedefimiz olmalıdır” ifadesinde bulundu.

Giresun’un kurtuluşunun liman, tren ve tünel üçlüsünde olduğuna işaret eden Yılmaz, “2000’li yıllara kadar devlet yatırımları ve istihdam açısından bölgenin yıldızı olan ve komşuları tarafından kıskanılan bir il olan Giresun, maalesef bugün komşularına gıpta eden, en son Erzincan-Gümüşhane Demiryolunu da Trabzon’a kaptırarak, bölgenin en geri kalmış illerinden biri haline gelmiştir. Bu yüzden limanda, Eğribel Tünelinde, Tirebolu-Torul bağlantısında birlikte olmak zorundayız. Hep söylüyorum, Giresun’un kurtuluş reçetesi bu sacayağıdır.”dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir