CHP MİLLETVEKİKİ BÜLENT BEKTAŞOĞLU, “GİRESUN ATATÜRK STADYUMU’NA AVM-REZİDANS-KONUT PROJESİNE TEPKİ GÖSTERDİ VE ÇEVRE BAKANINA ÇAĞRI YAPTI:” CUMHURBAŞKANININ SÖZÜNÜ TUTUN, KENTİMİZE İHANET ETMEYİN”…
CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, takas yoluyla TOKİ’ye devredilen3 0.339,17 m2lik Giresun Atatürk Stadyumu’nun bulunduğu araziye AVM, çok katlı konutlar yapılmak istenmesine karşı çıkarak alanın KENTPARK olarak değerlendirilmesini istedi.
Konuyu soru önergesiyle TBMM’ye taşıyan Bektaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘binalara 5+1 kat standartı’ ve ‘kentlere ihanet ettik’ sözünü hatırlattı.
“GİRESUNLULAR STAD VE SPOR SALONU KALSIN, OLMAZSA DA KENTPARK OLSUN” İSTİYOR”
CHP Milletvekili Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinin gerekçesinde ”Giresun merkezinin, yaşam ve yerleşim alanlarının tam ortasında bulunan bu değerli arazinin rant amaçlı “kente ihanet” niteliği taşıyan projelerle değil, kamu yararı, kent, insan ve çevre faktörleri gözetilerek değerlendirilmesi istenmektedir. İl halkı, basın-yayın kuruluşları, STK’lar, çevre ile ilgili kişi ve kuruluşlar ve belediyemizin bu yönde talepleri mevcuttur. Ortak görüş stadyumun ve spor salonunun kalması, olmazsa KENTPARK olarak değerlendirilmesidir” dedi.
BEKTAŞOĞLU ÖNERGESİNDE ÖNERİLERDE BULUNDU
Bektaşoğlu, Bakan Özhaseki’ye şu soruları yöneltti:
1-Giresun Atatürk Stadyumu’nun bulunduğu araziye TOKİ tarafından uygulanacak proje belirlenmiş midir? Stadyum, spor salonu ve gençlik merkezinin proje tadilatlarıyla varlığını sürdürmesi mümkün müdür?
2- Bu araziye kentin hiç de ihtiyacı olmayan, zaten giderek daralan yerel ekonomiye zarar verecek Alışveriş Merkezi, rezidans ve yüksek, çok katlı dikey binalardan oluşan lüks konutlar yapılacağı iddiaları doğru mudur?
3- Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından dile getirilen bundan sonra binaların 5-1 kat yüksekliğine sahip olacağı şeklindeki açıklaması sonrasında stadyum alanı için hazırlandığı söylenen ‘çok katlı bina’ projelerinden vaz geçilecek midir, bu karar Hükümetiniz tarafından bir imar politikası olarak benimsenip; Türkiye’nin diğer ilerinde ve Giresun’da TOKİ’nin halen yürüttüğü ve yürüteceği projeler için de geçerli olacak mıdır?
4- Uygulanması düşünülen projelerle ilgili hangi kurumlar hangi tercihleri ulaştırmıştır? Kentte yaşayanların görüş, öneri, beklenti, öncelik ve tercihleri dikkate alınacak mıdır?
5- Bu araziyi yeşil alan olarak belirleyip, örneği çevre illerimizde olduğu şekilde, çağdaş bir çevre projesiyle; içine spor kompleksleri, park-bahçe dinlenme alanları, yöreye özgü endemik bitki, fındık ve kiraz bahçeleri yaparak değerlendirmeyi böylece “Kentlere ihanet ettik” özeleştirisinin bir kanıtı olarak bu arazi üzerinden ülkemize mesaj vermeyi uygun bulur musunuz?
Bülent Bektaşoğlu, stadyum için STK’ları ve ilgili kuruluşları göreve çağırarak tepki göstermelerini istedi ve “TOKİ başına buyruk değil, halkımızın istemediği bir şey kimse bize dayatmaya kalkmasın” dedi.